Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2021. Február 11. 09:18, csütörtök | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Letartóztatásban marad a veszprémi porcelán életfa megrongálója

Letartóztatásban marad a veszprémi porcelán életfa megrongálója

Ügyészi indítványra meghosszabbította a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki tavaly nyáron megrongálta Veszprém egyik körforgalmát díszítő herendi porcelánszobrot.

A megalapozott gyanú szerint a büntetett előéletű 21 éves férfi 2020. augusztus 12-én a hajnali órákban kővel többször megdobta a belvárosi körforgalomban álló porcelánból készült életfa szobor lámpáit, melyekből többet össze is tört. Tette után elfutott a helyszínről, majd 50 perccel később visszament és újra megdobálta a lámpákat. A szobrot gyártó porcelánmanufaktúrának okozott rongálási kár meghaladja a másfélmillió forintot.

A férfi három nappal korábban is követett el hasonló cselekményt, amikor a Székesfehérvári Törvényszék ablakait kövekkel és üvegpalackkal dobálta, melynek következtében az ablaktáblák betörtek. Az okozott kár ez esetben közel 58 000 forint volt.

A férfit az életfa megrongálása után őrizetbe vették, majd a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását. A két ügy időközben egyesítésre került, s miután a nyomozás még folyamatban van, a szökés és bűnismétlés veszélye pedig változatlanul fennáll, az ügyészség a férfi letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést 2021. április 14-ig meghosszabbította.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 14:04, péntek | Helyi

Három hétre lezárják a Dózsa György utcát

A teljes útzár az Aradi és a Szalmavári utcák közötti szakaszt érinti.

2022. Június 24. 09:08, péntek | Helyi

Mutatjuk, mire figyeljen, ha a veszélyhelyzet alatt járt le az autó műszakija

Június 30-ig érvényesek az okmányok, sokan csak most kapnak észbe.

2022. Június 23. 13:09, csütörtök | Helyi

Prevenció és toborzás a Tisza utcai rendőrségi irodában

A pápai rendőrök prevenciós tanácsokkal, kiadványokkal, kerékpár-regisztrációval és toborzási tájékoztatóval települnek ki.