Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2024. Június 28. 13:57, péntek | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Letartóztatásban marad a belvárosban garázdálkodó drogos

Letartóztatásban marad a belvárosban garázdálkodó drogos

A Pápai Járási Ügyészség indítványára elrendelte a nyomozási bíró annak a 26 éves férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint kábítószert fogyasztott, aprópénzzel dobott meg egy bolti eladót, édesanyját pedig a nyílt utcán bántalmazta.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2024. június elején szóváltásba került egy vegyesbolt dolgozójával, akit ezek után nagy erővel, aprópénzzel megdobott. A férfi másnap este ismét megjelent az üzletnél, szidalmazni kezdte az eladót és az aprópénzt követelte tőle.

A férfi június 24-én délután az utcán vitatkozott az édesanyjával, akivel becsületsértően viselkedett, majda, akit meg is ütött.

A gyanúsítottat röviddel ezt követően a rendőrség őrizetbe vette, az eljárás során pedig kiderült, hogy korábban kábítószert fogyasztott.

Az ügyészség a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a garázdaság miatt már több alkalommal büntetett férfi letartóztatását, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A gyanúsított a döntést tudomásul vette, de miután védője az ülésen nem volt jelen, az még nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 30. 08:05, vasárnap | Helyi

Négylábúak különleges gyakorlata Pápán

Szokásos, egyben egyedi – így lehetne jellemezni a Magyar Honvédség és a Rendőrség járőrkutyavezetőinek legutóbbi közös kiképzését, melynek ismét a pápai MH 47. Bázisrepülőtér adott otthont.

2024. Június 29. 06:40, szombat | Helyi

Elfogadták a kastélytörvényt, a pápai is szerepel a listán

Összesen 48 magyarországi kastély meghatározott feltételekkel történő privatizációjának lehetőségét foglalták törvénybe.

2024. Június 28. 16:26, péntek | Helyi

Július 1-jén szúnyogirtás lesz Pápán

Pápa területén földi úton történő kémiai szúnyoggyérítést végeznek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság koordinálásában.

2024. Június 28. 13:58, péntek | Helyi

Honvédelmi ifjúsági verseny Pápán

Az MH 47. Bázisrepülőtéren többéves kihagyás után újra rendeztek honvédelmi versenyt, amelyen általános és középiskolás tanulók tették próbára magukat.