Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2021. November 17. 09:26, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Letartóztatásban három embercsempészéssel gyanúsított külföldi férfi

Letartóztatásban három embercsempészéssel gyanúsított külföldi férfi

Több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség egy szír és két palesztin állampolgárságú férfinak, akik 2021. november 12-én illegális határátlépőket akartak Magyarországról Ausztriába szállítani.

A megalapozott gyanú szerint a 21 éves Ausztriában élő elkövetők két osztrák rendszámú furgonnal érkeztek Magyarországra, s míg a palesztin állampolgárságú gyanúsítottak úgynevezett előfutóként segítették társukat, hogy az az esetleges rendőri igazoltatást elkerülje, addig a szír állampolgárságú gyanúsított tizenkét, Magyarország területére illegálisan bejutó és itt engedély nélkül tartózkodó migránst vett fel a kisteherautójába, hogy a jogszabályi rendelkezések megkerülésével Ausztriába szállítsa őket.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai azonban november 12-én reggel 9 órakor előbb az előfutó autóval közlekedő elkövetőket, majd mintegy háromnegyed órával később Pápateszéren a migránsokat szállító gyanúsítottat is megállították és igazoltatták.

Az ügyészség a szökés és a hatóság előli elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta az Ausztriában menekültstátusszal rendelkező elkövetők letartóztatását, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés a védelmi fellebbezésekre tekintettel egyik gyanúsított esetében sem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 12:41, péntek | Helyi

Hamarosan elkészül az új várkerti parkoló

Összesen 339 parkolóhely jön létre a Fő tér közelében a mostani parkolóépítésnek köszönhetően, amely 125 autó számára teszi lehetővé a várakozást.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél