Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2021. Április 26. 10:40, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Letartóztatásban az élettársa rendszeres bántalmazásával gyanúsított férfi

Letartóztatásban az élettársa rendszeres bántalmazásával gyanúsított férfi

Letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a 35 éves férfinak, aki ittas állapotban többször szidalmazta, ütötte, fenyegette, személyi szabadságában korlátozta élettársát, de volt, hogy szexuálisan is bántalmazta a nőt.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető 2015-től élt élettársi kapcsolatban a sértettel, amelyet a férfi italozása miatt már ez év augusztusától az erőszak jellemzett. A férfi ittasan gyakorta szidalmazta, tenyérrel arcon, ököllel háton, derékon ütötte, lökdöste, és olyan is volt, hogy megharapta a sértettet.

Két-három éve számos alkalommal előfordult olyan eset is, hogy a házukból távozni akaró nő előtt bezárta az ajtót, illetve a kezeit lefogva akadályozta meg abban, hogy elmenjen, az utóbbi időben pedig volt, hogy megöléssel fenyegette élettársát.

A sértett végül azt követően tett feljelentést a férfi ellen, hogy a gyanúsított 2021 áprilisában szexuálisan is bántalmazta, majd három nappal később, egy veszekedés során könyökkel mellkason ütötte az ágyban fekvő sértettet.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a személyi szabadság megsértésének bűntettével, szexuális erőszakkal, valamint kapcsolati erőszakkal és zaklatás bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását. Az indítvánnyal a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett és a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 17:54, hétfő | Helyi

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére a Honvédség parancsnoka

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

2022. Július 04. 15:00, hétfő | Helyi

Van mit tanulni a reformátusoktól

100 program, megannyi helyszín, kiváló hangulat, nagyszerű szervezés - ilyen a közösség ereje!

2022. Július 04. 09:31, hétfő | Helyi

Júliusban félpályás útlezárás lesz a 83-as út több szakaszán

Július hónapban több félpályás forgalomkorlátozás várható Pápa és Tét térségében a 83. sz., 2x2 sávos főúti építése miatt.

2022. Július 04. 07:21, hétfő | Helyi

Az Aranyakkord koncertje zárta a REND Fesztivált

Egyáltalán nem nevezhető gyakorinak az a kép, hogy állva tapsolnak az emberek egy templomban, az Aranyakkord pápai koncertjének záróperceiben azonban erre is sor került.