Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. November 28. 11:59, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Lesz karácsonyi zene a Kossuth utcán, és érkezik majd a Mikulás is!

Lesz karácsonyi zene a Kossuth utcán, és érkezik majd a Mikulás is!

A belvárosi összefogás már most jelentős eredményeket ért el, pedig az adventi időszak még el sem kezdődött.

Sokak vágya teljesülhet azzal, hogy a pápai belvárosba visszatérhet az élet. Ennek már vannak jelei, az üzletek első pénteki meghosszabbított nyitvatartása, Black Friday akciói, és a vendéglátósok kitelepülése már ezen a hűvös noverber végi napon is sokakat vonzott a Kossuth utcára. Ám az adventi időszak még csak most fog kezdődni, és számos oka lesz még annak, hogy felkeressük a belvárost, és közösen éljük meg az adventi várakozás örömét.

Remek hír, hogy az üzlelek kérésére hangszórókat szereltek fel a Kossuth utcában, és az új lámpaoszlopok hangszóróit is beüzemelik, amelyekből a helyi rádió fog szólni, természetesen sok karácsonyi dallal, napközben. Szintén az üzletek kérték, hogy idén érkezzen meg a Mikulás a pápai belvárosba, amely szintén teljesülni látszik. Számos szaloncukor felajánlás is érkezett, így a Télapó puttonya is megtelik majd finomságokkal, amiből fog tudni osztogatni a gyermekeknek, december 5-én, és 6-án egyaránt. Mint ismeretes, pénteken már programokkal is készülnek a szervezők, az üzletek pedig ezúttal is este 19 óráig várják a vásárlókat, az éttermek pedig forró italokat és finomságok kínálnak majd. A karácsonyi fényeket is felkapcsolják a hétvégén, így aki adventi hangulatra vágyik, mindenképpen keresse fel a belvárost.

Szombaton a Pannonia Reformatába lesz érdemes ellátogatni, ahol kézműves programok, kávéházi beszélgetés, jótékonysági koncert és adventi kézműves vásár várja az érdeklődőket, a gyönyörűen feldíszített udvarban.

Az adventi koszorú első gyertyáját vasárnap gyújtják meg, az Esterházy-kastély udvarán, ahol szintén lesznek programok is.

Lista kép: Pápa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.