Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Április 06. 15:19, péntek | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Lesz Agrárexpo idén is!

Lesz Agrárexpo idén is!

Sokáig kérdéses volt, hogy a város meg tudja-e rendezni a kiállítást 2012-ben. Mostanra bizonyossá vált, hogy igen, méghozzá a Veszprém Megyei Agrárkamarával karöltve.

Minderről pénteken délelőtt tájékoztatta a sajtó képviselőit dr. Áldozó Tamás polgármester és Sipőcz István, a Veszprém Megyei Agrárkamara elnöke. A rendezvényt erkölcsileg támogatja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium, anyagilag pedig az Agrármarketing Centrum pályázati úton. Idén a szokásosnál később, május 18-20 között kerül megrendezésre az Agrárexpo, sok hagyományos programelemmel és néhány újítással. A kiállítás helyszíne idén is a Sportcsarnok és annak környéke lesz. A program szervezését a Pápai Platán Nonprofit Kft. végzi.

- A rendezvény fővédnökének Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert kértük fel, védnökeinek pedig dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőt, valamint Font Sándort, az országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnökét – jelentette be Pápa város polgármestere. Új elem lesz idén, hogy a kiállítás nyitónapján a helyszínen tartja meg kihelyezett ülését a Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága. Áldozó Tamás fontosnak tartja, hogy az esemény a családok számára is egész napos szórakozást legyen képes biztosítani. Most is lesz lehetőség helyben sült ételek fogyasztására a gasztrofaluban, a rendezvénysátorban pedig hagyományőrző és művészeti csoportok gondoskodnak a szórakoztatásról. Szeretnének kóstolási lehetőséget is biztosítani, ezzel is népszerűsítve a hazai élelmiszereket. Az idei évben erősíteni kívánják az Expo kertészeti profilját – tudtuk meg a polgármestertől.

Sipőcz István, a Veszprém Megyei Agrárkamara elnöke elárulta, hogy a Pápai Agrárexpo létrejöttéről a kamara korábban sem mondott le, hiszen ebben az évben is megrendezte a Veszprém Megyei Palackos Borok Versenyét, melynek nagyarany minősítéseit minden évben itt adják át. – Számunkra, mezőgazdasági termelők számára óriási megtiszteltetés a megye mezőgazdasági centrumában minden évben megmutathatjuk magunkat – fogalmazott a kamara elnöke. Sipőcz István örömmel jelentette be, hogy a hagyományokhoz hűen idén is az Expo keretein belül tartják meg a Veszprém Megyei Vadásznapot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.