Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2022. Július 04. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Van mit tanulni a reformátusoktól

Van mit tanulni a reformátusoktól

100 program, megannyi helyszín, kiváló hangulat, nagyszerű szervezés - ilyen a közösség ereje!

Egy rendezvény megszervezése egyáltalán nem könnyű feladat, plána, ha több ezer embert szeretnél vendégül látni. Ha egy program jól szervezett, azt onnan lehet észrevenni, hogy a részvevőnek semmivel nem kell foglalkoznia, minden kéznél van, tudja, merre kell menni az adott helyszínre, tud inni-enni, ha megszomjazik, megéhezik, el tud menni WC-re, nem kell hosszan sorban állnia, le tud ülni, ha elfárad stb. stb.

A szervezőnek mindenre gondolnia kell, ami nem kis feladat, főleg akkor, ha párhuzamosan több helyszínen zajlanak a programok, érkeznek ismert előadók is, akiknek szintén figyelembe kell venni az igényeit, elvárásait, kényelmét.

Nem véletlenül külön szakma ma már a rendezvényszervezés. A tegnap véget ért pápai REND Fesztivált azonban nem neves szakemberek szervezték meg, hanem református egyházi vezetők, gyülekezeti tagok, önkéntesek. Persze igénybevették profik segítségét, ami például a színpadtechnikát, a rendezvénybiztosítást, vagy a cateringet illeti, a programok összeállítását, lebonyolítását viszont ők teljesítették. De mégis hogyan sikerült nekik összehozni egy olyan méretű, kínálatú és színvonalú programot, amilyen Pápán kuriózumszámba megy?

A válasz a közösség erejében keresendő. Rengeteg önkéntes dolgozott éjt nappallá téve, hogy minden vendég jól érezze magát és minden a helyén legyen, mindezt ingyen és bérmentve. Szolgálatból. Magukénak érezték a rendezvényt, örömmel tettek a közös ügyért és talán elhihetjük nekik azt is, hogy felülről kaptak mindehhez támogatást. Mi, pápaiak csak köszönetet mondhatunk nekik, hogy megszervezték ezt a rendezvényt és ezzel is gazdagították városunkat.

Címkék: program, református, rend

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 17. 08:14, szerda | Helyi

Béb polgármestere egyedüli licitálóként vásárolta meg egy négygyermekes család házát

A településvezetőé a szomszédos telek, 3 millió forintért vásárolta meg az ingatlant. A családra kilakoltatás vár.

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.