Városlista
2021. november 27, szombat - Virgil

Hírek

2021. Október 27. 11:55, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai RK.

Legyen óvatos a temetőlátogatásokkor!

Legyen óvatos a temetőlátogatásokkor!

A Pápai Rendőrkapitányság a közelgő halottak napjára és mindenszentekre tekintettel idén is kiemelt figyelmet fordít a temetők biztonságára, de óvatosságra intik a temetőkbe látogatókat.

A kegyelet napjaiban – a temetők közvetlen környezetében – előfordulhat gépkocsifeltörés, kerékpárlopás, valamint a sírokról is tűnhetnek el virágok és koszorúk. A megnövekedett gépjármű és gyalogos forgalom miatt pedig megnövekedhet a közlekedési balesetek száma. Ezek megelőzése érdekében kérjük, fogadják meg az alábbi tanácsokat!

- Mielőtt felkeresik szeretteik sírját, győződjenek meg arról, hogy a gépjárművük minden ajtaját bezárták-e, az ablakokat felhúzták-e!
- Az autóban ne hagyjanak személyes iratokot, pénztárcát, lakáskulcsot és egyéb értéktárgyat, sőt még üres táskát se! Az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot vagy feltörni a zárat. Az autó nem biztonságos tárolóeszköz!
- Ha kerékpárral érkeznek a temetőbe, azt soha ne hagyják lezárás nélkül őrizetlenül, valamint ellenőrizzék, hogy nem hagytak-e értéket a bicikli kosarában!
- Táskájukat, csomagjaikat ne hagyják őrizetlenül a sírrendezés közben, még akkor sem, ha csak a közeli csaphoz vagy szemeteshez mennek!
- A mécseseket, koszorúkat – amennyiben tehetik – ne tegyék ki napokkal korábban a sírokra, mert vannak olyan elkövetők, akik ezek eltulajdonítására specializálódtak!
- Okmányaikat, értékeiket mindig táskájuk vagy kabátjuk belső zsebeiben tartsák!
- Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha nagy tömegben tartózkodnak vagy tömegközlekedési eszközön utaznak!
- A megengedett sebességhatárokon belül mindig a látási- és útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezessék gépjárművüket!
- Gépjárművel közlekedve fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket és az autóbuszmegállók környékét, valamint ügyeljenek az út szélén közlekedő gyalogosokra és kerékpárosokra is, tőlük tartsanak megfelelő oldaltávolságot!
- A zsúfolt parkolókban történő hátramenet során vegyék igénybe segítő személy közreműködését!
- Gyalogosként és kerékpárosként közlekedve a láthatósági mellény viselése életet menthet.

Biztonságos és balesetmentes megemlékezést kíván a Pápai Rendőrkapitányság!

A kép csak illusztráció (Archív)

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 26. 10:15, péntek | Helyi

Rekord mennyiségű felajánlás a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtő akciójában

Pápán is nagyon sikeres volt az akció, az elmúlt hétvégén 1335 kg tartós élelmiszert gyűjtöttek össze az önkéntesek.

2021. November 26. 10:11, péntek | Helyi

»A földet is sugárok érlelik, de / Ezek nem nap sugárai, hanem / Az embereknek lelkei.« (Petőfi Sándor)

Jövőre, 2022-ben lesz Kossuth Lajos születésének 220. évfordulója, 2023-ban pedig Petőfi Sándor világra jöttének 200. bicentenáriuma.

2021. November 26. 09:50, péntek | Helyi

Speedet és kannabiszt fogyasztott

A Pápai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának vétségével vádolja azt a 33 éves férfit, aki az egyik Pápa környéki faluban kábítószert fogyasztott, illetve fogyasztás céljából csekély mennyiségű kábítószert tartott mag