Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. Május 06. 13:27, szerda | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Légfertőtlenítő berendezést kapott a központi- és a gyermekorvosi ügyelet

Légfertőtlenítő berendezést kapott a központi- és a gyermekorvosi ügyelet

Két légfertőtlenítővel bővült Pápa Város Önkormányzata Egészségügyi Alapellátási Intézetének központi-és gyermekorvosi ügyelete.

Az egészségügyi dolgozók számára különösen fennáll a koronavírussal való megfertőződés esélye. A világ minden pontján ezeket a rendszereket abból a célból telepítették, hogy minimalizálják az ellátást végző személyzet megfertőződésének esélyét azokban a helyiségekben, ahol igazolt vagy gyanús eseteket látnak el - írja a Pápa-ma.hu.

-Hosszasan kerestünk ilyen fajta készülékeket, és végül egy svájci terméket választottunk. Ennek az ára is megfelelő volt és a tudása is kielégítő. Ez egy HyperHEPA szűrővel ellátott készülék, amely garantálja a legrosszabb esetben is 99,97%-os hatékonyságot a 0,3 mikronnál, illetve 99,5 %-os eltávolítási hatékonyságot a legapróbb levegőben lévő mikroorganizmusok esetében, beleértve a koronavírus méretű részecskéket, amelyek átmérője kb. 0,08 és 0,12 mikron - mondta Ujváry Hajnalka, Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetője, aki hozzátette, a készülék 24 órás üzemelést jelent, vagyis folyamatosan cseréli a levegőt. Az önkormányzati támogatásból vásárolt készülékek több mint 800.000 Ft-ba kerültek.

- Jó lenne, ha minden egészségügyi intézménybe tudnánk elhelyezni ilyen fajta készüléket, hiszen ez nemcsak a koronavírusos időszakban hasznos, hanem az influenzás időben is nagy segítséget jelentene a levegő tisztán tartása érdekében - emelte ki az alapellátás vezetője.

- A légfertőtlenítő nagyobb fokú biztonságot nyújt, hiszen a betegek, ha bejönnek, egy fertőtlenített levegőjű helyiségbe érkeznek - tette hozzá, majd elmondta, az alapellátást a veszélyhelyzetben két magánszemély is támogatta, kaptak egy mosógépet és egy szárítógépet.

-Igyekszünk előtérbe helyezni a nem egyszer használatos eszközöket, így lehetőség szerint mosni szeretnénk a ruhákat, mind az overallokat, mind a védőköpenyeket. Ezekből hamarosan szerzünk be mintadarabokat, s ha beválik, ilyeneket szeretnénk még vásárolni, mert ezeket a későbbiekben is tudjuk használni. A másik adomány a Stratégiai Légiszállítási Képesség nemzetközi közössége jóvoltából jutott hozzánk. Több mint 240.000 Ft-os adományból az alapellátás szenzoros kézfertőtlenítőt vásárol.

-A járvány kezdete óta nem lehetett ilyen készülékeket beszerezni, s most nagy örömünkre sikerült egy cégen keresztül vásárolunk. Jelenleg kilenc darabot tudunk beszerezni, mert készlethiány van, de amint tudunk, rendelünk még - tudtuk meg Ujváry Hajnalkától, aki hozzáfűzte, a készülékeket a központi, a gyermekorvosi ügyelet bejáratához, a gyermekorvosi rendelők váróiba, a védőnői tanácsadó váróiba helyezik el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.