Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 02. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Legalább 30 százalékkal csökkentené az áram és gáz árát Lázár János

Legalább 30 százalékkal csökkentené az áram és gáz árát Lázár János

Lázár János, miniszterelnökséget vezető államtitkár elmondása szerint minimum 30 százalékkal kell mérsékelni az elektromos áram és a gázárakat 2014 nyaráig - (emlékeztetőül, a választások 2014. áprilisában lesznek). A vízszolgáltatás és szemétszállítás díját 10 százalékkal kell csökkenteni. Szerinte a kormánynak világosan el kell döntenie, hogy az emberek vagy a pénzintézetek, áram-és gázszolgáltatók oldalán áll-e.

Piaci szempontból kedvezőtlen a hír, hiszen tovább csökkenti a befektetői bizalmat - mondják az Equilor elemzői A MOL-ra közvetlen hatással ugyan nincs a lakossági energia árak vágása, de indirekt negatív hatás érheti a céget a gázszállító és tározó üzletén keresztül (üzemi szinten évi kb. 50 milliárd Ft profitot termel a gáz midstream – 480 Ft/részvény). Emiatt negatív piaci reakció követheti a nyilatkozatot. Egyelőre függőben van a MOL gáztározóinak állami felvásárlásának kérdése, korábbi sajtóhírek szerint van ilyen terv. Kiindulva az E.On ügylet árazásából, a MOL várhatóan nem jön ki rosszul az esetleges üzletből. Az E.On-ért 875 millió eurót fizethet az állam a Népszabadság információi szerint.

Címkék: Gazdaság-energia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.