Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2022. Október 21. 09:32, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Magyarepitok.hu

Látványosan halad az új 83-as út építése! - Videóval

Látványosan halad az új 83-as út építése! - Videóval

A pályaszerkezet soványbeton rétege 33 kilométer hosszban elkészült, amire a kivitelező az első aszfalt alapréteget már meg is építette, és az aszfalt kötőréteg építése is megindult.

A NIF Zrt. tájékoztatása szerint a földművek mind a főpályán, mind pedig a csomópontok térségében elkészültek. A pályaszerkezet soványbeton rétege 33 kilométer hosszban elkészült, amire a kivitelező az első aszfalt alapréteget már meg is építette. Az aszfalt kötőréteg építése augusztus folyamán megindult - írja a Magyarépítők.hu.

A beruházáshoz tartozó 23 híd közül 22 híd esetében már megtörtént a gerendák beemelése, a pályalemezek vasalása, jelenleg a betonozás folyik. A Pápa Észak csomópontban a 83-as főút nyomvonalát módosították, így a meglévő 83-as út kezdeti 2×2 sávos átépítése szeptemberben megkezdődött. A repülőtéri bekötőút nyomvonala kötőréteg szinten elkészült. A győri bevezető szakaszon az Új Élet utcánál a turbó körforgalmat már kialakították.

Jelenleg a Malom utcai csomópont átépítése és a 83-as főút 2×2 sávosra történő kiszélesítése zajlik Ménfőcsanak és Gyirmót térségében.

A közműkiváltások befejeződtek, a vízépítési munkák és az üzemi hírközlés alépítményének építése folyamatban van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 09:59, hétfő | Helyi

Tanszergyűjtő akciót szerveznek a Pápai Polgárok!

Bár az iskola most pont véget ér, de gondolni kell arra is, hogy a nyári szünet elmúltával ismét várja a diákokat a suli. Sajnos sok családnak jelentős megterhelést jelent az iskolakezdés, nekik szeretnének segíteni a civilek.

2024. Június 23. 09:00, vasárnap | Helyi

3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt adtak át Pápán

Az MH 47. Bázisrepülőtéren települő Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) újabb jelentős mérföldkövet ért el, ugyanis átadták a 3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt (Combined Aerial Port Facility – CAPF) június 19-én, Pápán.

2024. Június 23. 08:00, vasárnap | Helyi

Egy éjszaka a pápai múzeumokban

Izgalmas és érdekes programok várták a kicsiket és a nagyokat egyaránt Pápán, június 22-én.

2024. Június 22. 22:31, szombat | Helyi

Barta Sándor ezredes lett a pápai légibázis új parancsnoka

Magasy Zsolt ezredes öt és fél éven keresztül volt az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoka.