Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2024. Január 30. 14:27, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Lámpás kereszteződést alakítanának ki a Batthyány és a Somlai út találkozásánál

Lámpás kereszteződést alakítanának ki a Batthyány és a Somlai út találkozásánál

Korábban többször felmerült a kereszteződés szabályozása, ám néhány évvel ezelőtt maga az önkormányzat szakértői véleményekre hivatkozva azért vetette el a lámpás kereszteződés tervét, mert az lassítaná az áthaladást.

A közlekedők nap mint nap tapasztalják, hogy csúcsidőszakokban bedugul a forgalom a csomópontban, elsősorban a Batthyány utcáról a Csóka felé történő kikanyarodás nehézkes. Már évekkel ezelőtt felmerült a kereszteződés szabályozásának terve. Az egyik lehetséges megoldás egy körforgalom kialakítása volt, ám szakértők szerint az nem férne el a szóban forgó területen, csupán lakóházak lebontását követően. Ezt Áldozó Tamás polgármester most is megerősítette, a Pápai Médiacentrum által készített riportban.

Egy másik szabályozási terv is felmerült már 2018-ban, ám akkor Unger Tamás alpolgármester úgy nyilatkozott, hogy szakértők szerint a jelzőlámpák inkább rontanának a helyzeten, ezért belátható időn belül nem látszik a megoldás a forgalom megfelelő szabályozására.

Ezzel szemben most mégis a jelzőlámpás forgalomirányítás kiépítése mellett döntöttek. A beruházás európai uniós pályázati forrásból, a TOP Plusz program keretében valósulhat meg, amennyiban a pályázat pozitív elbírálást kap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.