Városlista
2021. augusztus 3, kedd - Hermina

Hírek

2014. Február 12. 18:45, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Lakatlan házakba tör be

Lakatlan házakba tör be

Egy Pápa környéki település két lakatlan házába is betört az a 25 éves helyi férfi, akit 2014. február 10-én este otthonában fogtak el.

Györgydeák Zoltán r. főtörzszászlós nyomozót, Fűzfa László r. törzszászlós, Rák Szilárd r. törzsőrmester körzeti megbízottakat és járőrtársukat, Ruip Lajos r. törzsőrmestert a település egyik polgárőre tájékoztatta 2014. február 10-én délután arról, hogy egy külföldi személy lakatlanul álló házába a napokban betörtek. A rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek során egy helyi férfi került a látókörükbe. B. Csabára otthonában, az egyik ágyban rejtőzve találtak rá az egyenruhások, majd előállították a Pápai Rendőrkapitányságra. A férfi gyanúsítottként tett vallomásában elismerte, hogy 2014. február 8-án este a házához közeli két ingatlanba is betört.
Az egyik egy külföldi személy tulajdona. Ide az ajtó befeszítésével jutott be, majd egy öngyújtóval világítva a helyiségekben értékek után kutatott. Egy nagyméretű faliórát, egy televíziót, egy plazma tévét és egy üveg étolajat zsákmányolt, a komódban talált 3 tábla csokoládét pedig helyben elfogyasztotta. A televíziót másnap egy használtcikk piacon, töredék áron eladta. A lopott faragott antik ingaórát a házában, az egyik szekrény alatt találták meg a rendőrök. A másik háznak az ablakát törte be. Innen egy ágybetétet és négy ágydeszkát lopott el. Egy harmadik portán is járt, ahol a nyitott melléképületben nézett körül, de onnan üres kézzel távozott.
A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya B. Csaba ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 11:54, kedd | Helyi

Új mentőautót kapott a Pápai Mentőállomás

Folyamatosak az új mentőgépkocsi beszerzések az országban, 2010 óta a felére csökkent a mentőautók átlagéletkora.

2021. Augusztus 03. 11:02, kedd | Helyi

Zene – Tánc – Bor – Somló… Somló Fesztivál 2021

2021. Augusztus 03. 08:08, kedd | Helyi

Néma segélykiáltás

A magyar köztudatba a rendőrség egy olyan, nemzetközi porondon feltűnt segítségkérő jelzést vezet be, amellyel a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek akár némán is jelezni tudják, hogy veszélyben vannak.

2021. Augusztus 02. 16:39, hétfő | Helyi

Így néz ki most a megújuló Várkert!

Legutóbb április végén jártunk a Zöld Város Projekt keretében teljes körűen megújuló Várkertben és Erzsébet ligetben.