Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2021. Október 06. 14:46, szerda | PR
Forrás: (x)

Lakásvásárlás vagy albérlet? Lehetőségek és távlatok. (x)

Lakásvásárlás vagy albérlet? Lehetőségek és távlatok. (x)

Manapság eddig sosem látott módon kedvező hitelekkel ösztönzik lakásvásárlásra és házépítésre a fiatal családosokat és gyermekvárókat.

Nem kötelező azonban ezt az utat választani, hiszen a kiadó albérletek is megfelelő alternatívák lehetnek.

A lakáshitelek évei
A lakás- vagy házvásárlás esetén a legtöbben kénytelenek valamilyen jellegű hitelhez folyamodni, hogy megszerezhessék az adott ingatlant. Ebben nincs semmi különös, egyszerűen az ingatlanok ára és a hazai átlagkeresetek jellemzően nincsenek olyan viszonyban, hogy ez külső segítség nélkül megoldható lenne. A különféle hitelopciók régóta az igénylők rendelkezésére állnak, ám az utóbbi években még inkább megugrott a lehetőségek száma. Az állam által meghonosított családbarát hiteleknek köszönhetően az eddigieknél is kedvezőbb kölcsönök igényelhetők.

Természetesen ezekre nem mindenki jogosult, ugyanakkor a gyermeket tervezők és/vagy családosok jól járhatnak. A többiek számára pedig ugyanúgy ott vannak az eddig is ismert hiteltípusok. Az ingatlanvásárlás ugyanakkor nem csak az anyagi vonzata miatt nagy döntés, hanem a hitel kifutási ideje miatt is. Ha ebbe vágjuk a fejszénket, minimum évtizedes kötelezettséget vállalunk. Ez az opció pedig értelemszerűen nem mindenki számára csábító.

Hosszútávú elköteleződés vagy rövidtávú kényelem

Az ingatlanvásárlásra fordítható hitelek törlesztési időszaka jellemzően 10-30 év között alakul, így óriási elhatározás szükséges az igényléshez. Az különböző élethelyzetek persze különböző távlatokat teremtenek, így van, aki számára ez abszolút élhető opció. Ugyanakkor nem feltétlenül kell vásárláson gondolkodnunk. A kiadó albérletek azok számára nyújtanak megoldást, akik adott ponton még rövidebb távra terveznek, nem kívánnak elköteleződni egy ingatlan mellett.

Ahogy például a Flatco kínálatában is látszik, a főváros bővelkedik a kiadó albérletekben. Ezek a lakások pedig időszakosan olcsóbb és rugalmasabb megoldást kínálnak, mint a lakásvásárlás. Egyetemistaként, fiatal felnőttként az emberek már kiszakadnak otthoni környezetükből és önállósodnak. Ebben az időszakban azonban még jellemzően nem tartanak ott anyagilag, hogy akár hitel segítségével ingatlant vásároljanak. Számukra tehát a kiadó albérletek kínálkoznak ideálisnak.

Élethelyzet függvénye

Ahogy a fentiekből is kitűnik az, hogy lakást szeretnénk vásárolni, vagy kiadó albérletek után kutatunk, nem csupán anyagi kérdés. Habár persze összefüggés mutatkozik a két dolog között, mégis inkább az élethelyzetre vetíthetjük ki az aktuális igényeket. Ha valaki már megtalálta párját, családalapításon gondolkozik, esetleg túl is van rajta, értelemszerűen igyekszik kihasználni a most kínálkozó kedvező hitellehetőségeket.

Sokan azonban még nem tartanak itt a saját életükben. Nem biztosak benne pontosan hol szeretnének letelepedni, ahogy még az sem világos, hogy esetleg a munkájuk, a jövendő életük hova sodorja majd őket. A kiadó albérletek számukra olyan átmeneti otthont jelentenek, ahol pár évre nyugodtan megpihenhetnek, elkezdhetik kiépíteni saját életüket. Az pedig, hogy ezután mi következik számukra, az idő dönti el.

Címkék: albérlet, lakáshitel

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 19. 09:04, csütörtök | PR

Egyszerű tipp, amelyek segítenek a pókerben

10 gyorstipp a pókerjátszmáink megnyeréséhez

2022. Május 13. 19:01, péntek | PR

5 ok, amiért a puzzle kitűnő ajándék

Te is mindig bajban vagy az ajándékozással? Vagyunk így néhányan. Nem mindig könnyű eltalálni, hogy a célszemély minek is örülne igazán.

2022. Május 08. 00:00, vasárnap | PR

Miben nyújthat többet egy online casino a hagyományosnál?

2022. Május 06. 17:44, péntek | PR

Miért fontos rendszeresen forgatni az autógumikat gépjárművünkön?

Sokszor esik szó az autógumik megfelelő tárolásáról, a profilmélység rendszeres ellenőrzéséről vagy a téli/nyári abroncsok szezonális cseréjének fontosságáról.