Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2023. Október 27. 08:06, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kútba esett kutyust mentettek meg a tűzoltók Borsosgyőrön

Kútba esett kutyust mentettek meg a tűzoltók Borsosgyőrön

Keservesen nyávogott napok óta Balatonfüred egyik frekventált utcájában egy fekete cica, amelyet a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók, a rendőrség és az állatvédők együttes erővel menekítettek meg a régi ereszcsatorna elvezetőjének fogságából. A nagy állatvédő, macskabarát balatonfüredi tűzoltó, Zsolti minden rendelkezésre álló eszközzel azon volt, hogy karcolások nélkül kiemelje a kölyökmacskát. Akciójuk sikeres volt, az elcsigázott cicus boldogan nyugodott meg a rajparancsnok, Tibi ölében.

Pár órával később Pápán, a Borsosgyőri úton egy betonfedéllel letakart kútba esett egy kiskutya. A kutyus mentéséhez a pápai hivatásos tűzoltók vonultak. Mire a helyszínre értek, egy rakodógéppel leemelték a betonfödémet, az egység pedig kötél és kihúzós létra segítségével épségben felhozta, majd a gazdájának átadta Lénát, a rémült ebet.

Fotók: Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság, Balatonfüredi Rendőrkapitányság, Pápa HTP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:06, szombat | Helyi

Bezárja pápai üzletét a CCC!

A cipőket és kiegészítőket árusító üzletet bezárja a multinacionális vállalat.

2024. Március 01. 17:10, péntek | Helyi

Egy elveszettnek hitt élet találtatott meg!

Lovász István festőművésznek nyílt kiállítása a Pannonia Reformata múzeumban. Az Ujvári János Református Szeretetotthon lakójának életútja megindító.

2024. Március 01. 14:00, péntek | Helyi

Az új köztársasági elnök is egy kicsit pápai!

Sulyok Tamás néhány napja lett Magyarország köztársasági elnöke. Nagyapja annak a Sulyok Dezsőnek a testvére volt, aki korábbi pápai polgármester, országgyűlési képviselő volt.

2024. Március 01. 13:06, péntek | Helyi

Grőber Attila: Ez a költségvetés a túlélésről szól!

Az ellenzéki politikus elmondta, jelenleg a város a tartalékait éli fel azért, hogy egyáltalán a saját működését finanszírozni tudja.