Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. Október 27. 08:06, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kútba esett kutyust mentettek meg a tűzoltók Borsosgyőrön

Kútba esett kutyust mentettek meg a tűzoltók Borsosgyőrön

Keservesen nyávogott napok óta Balatonfüred egyik frekventált utcájában egy fekete cica, amelyet a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók, a rendőrség és az állatvédők együttes erővel menekítettek meg a régi ereszcsatorna elvezetőjének fogságából. A nagy állatvédő, macskabarát balatonfüredi tűzoltó, Zsolti minden rendelkezésre álló eszközzel azon volt, hogy karcolások nélkül kiemelje a kölyökmacskát. Akciójuk sikeres volt, az elcsigázott cicus boldogan nyugodott meg a rajparancsnok, Tibi ölében.

Pár órával később Pápán, a Borsosgyőri úton egy betonfedéllel letakart kútba esett egy kiskutya. A kutyus mentéséhez a pápai hivatásos tűzoltók vonultak. Mire a helyszínre értek, egy rakodógéppel leemelték a betonfödémet, az egység pedig kötél és kihúzós létra segítségével épségben felhozta, majd a gazdájának átadta Lénát, a rémült ebet.

Fotók: Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság, Balatonfüredi Rendőrkapitányság, Pápa HTP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 19:28, csütörtök | Helyi

Lerakott egy nagy kupac építési törmeléket, azt mondta, csak a rossz út hibáit akarta javítani

A pápai nyomozók elfogták a 65 éves helyi férfit.

2024. Július 25. 15:48, csütörtök | Helyi

Hirtelen leváltották a Pápai Sport Kft. ügyvezetőjét

A képviselők sürgősségi indítványként tárgyaltak Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjének visszahívásáról, úgy tűnik, Áldozó Tamás bosszújáról lehet szó.

2024. Július 25. 14:22, csütörtök | Helyi

Három éve 100 millió forintból újították fel, most eladnák a döbröntei turistaházat

A mai képviselő-testületi ülés tárgyalta Pápa Város Önkormányzata tulajdonában lévő döbröntei turistaház értékesítését. 168 milliót kérnének érte.

2024. Július 25. 13:58, csütörtök | Helyi

Átveszik a reformátusok az ESZI-t

A mai képviselő-testületi ülésen döntöttek arról, hogy egyházi fenntartásba kerül októbertől Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézménye által nyújtott szolgáltatások java része.