Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 19. 07:53, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kuncze Gábor szerint kevés az esély a kormányváltásra

Kuncze Gábor szerint kevés az esély a kormányváltásra

Az egykori SZDSZ-es politikus a Demokratikus Koalíció helyi politikusaival, Kerecsényi Zoltánnal és Tulok Andrással beszélgetett a múlt és a jelen politikájáról a Szabad szó-estek címet viselő sorozat nyitányán.

A jó hangulatú beszélgetésen felelevenítődtek a '90-es évek előtti és utáni magyarországi viszonyok, a rendszerváltoztatás utáni esztendők politikai örömei és kudarcai, a Horn-kormányban eltöltött időszak, majd jöttek a kevésbé vidám időszakok, az öszödi beszéd és az azt követő utcai események, vagy a jövő évi választások. Kuncze Gábor az öszödi beszédet Gyurcsány Ferenc legjobb beszédének nevezte, melyből néhány rossz mondatot kiemeltek. - Gyurcsány Ferenc őszintén beszélt, a politikában pedig nem szabad ennyire őszintén beszélni, mert akkor azt hiszik, hogy hazudik az ember - fogalmazott.

A MTV székház ostromát egy megszervezett akciónak nevezte, ugyanakkor elismerte, számos hibát követett el a rendőrség és az azt felügyelő Igazságügyi Minisztérium. - A szeptember 18-i események folytatódtak október 23-án. Szerintem egyértelműen az államrend megdöntésére irányuló puccskísérlet történt, amit a rendőrségnek le kellett verni. Amikor a rendőrség lever egy puccsot, az soha nem szép látvány és közben előfordul, hogy a rendőrök tullépnek a törvényekben részükre biztosított eszközökön és akkor majd felelősségre kell őket vonni - fogalmazott Kuncze Gábor. Az egykori belügyminiszter arra nem tért ki, hogy az azonosítószám nélkül túlkapó rendőröket később miként azonosítsák és vonják felelősségre.

Az egykori SZDSZ-es politikus beszélt a jövő évi parlamenti választásokról is. Kiemelte, teljeskörű összefogás nélkül kevés esélyt lát a Fidesz legyőzésére. - Ebben a formában nem látom jónak az ellenzék esélyeit. Kellene valaki, aki megszemélyesíti az ellenzéket. Ilyen ma nincs. Erőt kellene mutatni, az meg egységes listát jelentene. De a minimum az, hogy minden választókerületben csak egy közös jelölt versengjen a Fidesz jelöltjével, aki mögött felsorakozik az MSZP, az Együtt-PM és a DK, vagyis a mérhető támogatottsággal rendelkező ellenzéki pártok. Ha ennyire sem lesznek képesek összefogni a baloldali pártok, akkor Orbán Viktornak újra kétharmada lesz - emelte ki Kuncze Gábor.

Bár a liberális politikust hírbe hozták a DK-val, de mint mondta, nem pártpolitizál, napjainkban a Szabadelvű Polgári Egyesület vezetője. Oda ahová meghívják, szívesen megy beszélgetni, előadást tartani, véleményét kifejteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.