Városlista
2022. augusztus 20, szombat - István

Hírek

2022. Március 25. 17:59, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kuncze Gábor Pápán: A választás még nem dőlt el

Kuncze Gábor Pápán: A választás még nem dőlt el

A korábbi belügyminiszter, SZDSZ-es politikus Grőber Attila ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt meghívására látogatott Pápára.

Az egyik belvárosi szállodában megtartott lakossági fórumot megelőzően a pápai születésű, már nem aktív politikus a sajtó számára elmondta, örömmel látogatott Pápára, annak ellenére, hogy négy éves koráig élt csak a városban. A közelgő választással kapcsolatban kijelentette: a választás még nem dőlt el. Mint mondta, vannak az elkötelezett szavazók, akiket már nem lehet meggyőzni, de a bizonytalanokat „még rá lehet ébreszteni arra, hogy ha nem tetszik nekik ez az őrületes megosztottság, ahogy az ország egyik fele gyűlöli a másikat, és ha szeretnének ezen változtatni, akkor menjenek el és szavazzanak az ellenzéki jelöltekre. A kampány addig kampány, amíg a választók be nem dobták a cetlit az urnába, addig nem dőlt el semmi” – fogalmazott Kuncze Gábor, aki méltatta az ellenzék helyi jelöltjét, Grőber Attilát.

– Attila pedagógusként hosszú évek óta dolgozik a városban, így nem kell őt bemutatni a helyieknek. Az önkormányzatban is dolgozik, tehát a politikai tevékenysége szintén ismert. Az ellenzék programját és elképzeléseit is ismerem, jó szándékú emberekről van szó, akik más módon, más stílusban szeretnék működtetni az országot, szerintem érdemes a választóknak őket is kipróbálniuk, végül is 12 év hosszú idő volt, akár elég is lehet belőle – tette hozzá.

Az ország belügyi helyzetét, közbiztonságát jobbnak értékelte, mint amilyen a ’90-es években, vagyis az ő minisztersége idején volt. – Nagyon sok változás történt, akkor az olajszőkítésből meggazdagodott alvilági figurák helyet kerestek a fővárosi alvilágban, ennek leszámolásos gyilkosságsorozat lett a következménye. Ennél jobb a közbiztonság helyzete Magyarországon, ami egyébként soha nem lesz teljesen jó, mindig lesznek bűnözők, de konszolidáltabb most a helyzet – mondta.

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban Kuncze Gábor elmondta, bízik a mielőbbi békekötésben, mivel ha ez nem történik meg, akkor még inkább meg fog ugrani az infláció, további menekültek fognak érkezni és ellátási gondok is keletkezhetnek az iparban. – Mindent el kell követni annak érdekében, hogy ennek a háborúnak, amit egyébként Putyin Oroszországa agresszorként indított, minél előbb vége legyen – hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 17. 08:14, szerda | Helyi

Béb polgármestere egyedüli licitálóként vásárolta meg egy négygyermekes család házát

A településvezetőé a szomszédos telek, 3 millió forintért vásárolta meg az ingatlant. A családra kilakoltatás vár.

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.