Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Március 25. 17:59, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kuncze Gábor Pápán: A választás még nem dőlt el

Kuncze Gábor Pápán: A választás még nem dőlt el

A korábbi belügyminiszter, SZDSZ-es politikus Grőber Attila ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt meghívására látogatott Pápára.

Az egyik belvárosi szállodában megtartott lakossági fórumot megelőzően a pápai születésű, már nem aktív politikus a sajtó számára elmondta, örömmel látogatott Pápára, annak ellenére, hogy négy éves koráig élt csak a városban. A közelgő választással kapcsolatban kijelentette: a választás még nem dőlt el. Mint mondta, vannak az elkötelezett szavazók, akiket már nem lehet meggyőzni, de a bizonytalanokat „még rá lehet ébreszteni arra, hogy ha nem tetszik nekik ez az őrületes megosztottság, ahogy az ország egyik fele gyűlöli a másikat, és ha szeretnének ezen változtatni, akkor menjenek el és szavazzanak az ellenzéki jelöltekre. A kampány addig kampány, amíg a választók be nem dobták a cetlit az urnába, addig nem dőlt el semmi” – fogalmazott Kuncze Gábor, aki méltatta az ellenzék helyi jelöltjét, Grőber Attilát.

– Attila pedagógusként hosszú évek óta dolgozik a városban, így nem kell őt bemutatni a helyieknek. Az önkormányzatban is dolgozik, tehát a politikai tevékenysége szintén ismert. Az ellenzék programját és elképzeléseit is ismerem, jó szándékú emberekről van szó, akik más módon, más stílusban szeretnék működtetni az országot, szerintem érdemes a választóknak őket is kipróbálniuk, végül is 12 év hosszú idő volt, akár elég is lehet belőle – tette hozzá.

Az ország belügyi helyzetét, közbiztonságát jobbnak értékelte, mint amilyen a ’90-es években, vagyis az ő minisztersége idején volt. – Nagyon sok változás történt, akkor az olajszőkítésből meggazdagodott alvilági figurák helyet kerestek a fővárosi alvilágban, ennek leszámolásos gyilkosságsorozat lett a következménye. Ennél jobb a közbiztonság helyzete Magyarországon, ami egyébként soha nem lesz teljesen jó, mindig lesznek bűnözők, de konszolidáltabb most a helyzet – mondta.

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban Kuncze Gábor elmondta, bízik a mielőbbi békekötésben, mivel ha ez nem történik meg, akkor még inkább meg fog ugrani az infláció, további menekültek fognak érkezni és ellátási gondok is keletkezhetnek az iparban. – Mindent el kell követni annak érdekében, hogy ennek a háborúnak, amit egyébként Putyin Oroszországa agresszorként indított, minél előbb vége legyen – hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.