Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2019. Szeptember 04. 12:07, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Különösen visszaeső bűnözőként jelentkezett polgárőrnek

Különösen visszaeső bűnözőként jelentkezett polgárőrnek

Hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Tatai Járási Ügyészség egy különös visszaesőnek minősülő férfival szemben, aki büntetlen előéletűnek mondta magát, amikor polgárőrnek jelentkezett.

A vádlott 2017. május végén polgárőr szolgálatra jelentkezett egy Komárom-Esztergom megyei polgárőr egyesületnél. Az egyesület elnöke szóban tájékoztatta a vádlottat ennek feltételeiről, így arról is, hogy csak büntetlen előéletű személy lehet polgárőr – számolt be az esetről a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ezt követően, 2017. június 7-én az egyesület irodájában a vádlott kitöltötte a polgárőr igazolvány igényléséhez szükséges adatlapot, mely tartalmazza az igénylő azon nyilatkozatát is, miszerint büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy büntetlen előéletű. A vádlott annak ellenére, hogy húsz alkalommal volt büntetve, a büntetlen előéletre vonatkozó nyilatkozatot saját kezűleg aláírta, majd ugyanezen a napon, annak érdekében, hogy a polgárőr igazolványt kiállítsák neki, a valótlan tartalmú adatlapot átadta az elnöknek, aki azt továbbította a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetséghez. Ezt követően a vádlott nevére kiállították a polgárőr igazolványt.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 17:05, hétfő | Belföld

Gombafertőzéseket vizsgáló kutatási program zárult le Szegeden

Különböző gombafertőzések hátterét vizsgáló és új kezelési stratégiák alapjait megteremtő kutatási program zárult le a Szegedi Tudományegyetemen és a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban

2021. Október 25. 15:08, hétfő | Belföld

Podcast-sorozatot indított az Egyszülős Központ

Podcast-sorozatot indított az Egyszülős Központ az egyedülálló szülők mindennapjainak könnyebbé tételéért.

2021. Október 25. 14:05, hétfő | Belföld

Kegyetlen gyilkosok utáni nyomozás zárt le a rendőrsé

A nyomozók befejeztek egy tavalyi gyilkossági ügyet. A 18 órán belül elfogott, azóta letartóztatásban lévő tetteseket védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

2021. Október 25. 09:45, hétfő | Belföld

A kormány tagjait kérdezik a képviselők

A képviselők a kormány tagjainak tehetnek fel kérdéseket hétfőn az Országgyűlésben.