Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2023. Augusztus 14. 13:39, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Közüzemi szolgáltatók nevében támadnak a csalók

Közüzemi szolgáltatók nevében támadnak a csalók

A hétvégén egy 60 éves pápai férfi kapott egy olyan tartalmú e-mailt, miszerint közműtartozása van egy be nem fizetett gázszámla miatt.

Ennek megoldására az e-mailben egy linket is küldtek, amin keresztül a sértett megadta bankkártyája adatait és biztonsági kódjait, hogy befizesse a tartozást. Ezt követően már arról kapott értesítést, hogy bankkártyájával illetéktelen külföldi vásárlási tranzakciókat hajtottak végre 200.000 forint értékben.

Kérjük, a közüzemi számlákkal kapcsolatos ügyintézést mindig a szolgáltatók hivatalos elérhetőségein keresztül végezzék! Az ismeretlen forrásból, SMS-ben vagy e-mailben kapott felszólítások, és az ezekhez kapcsolt elérhetőségek használata kiszolgáltatják adatainkat a csalóknak, akik ezzel könnyen visszaélhetnek.

Bankkártya adataikat semmilyen körülmények között ne adják ki idegeneknek, különösen ne egy ismeretlen forrásból származó linkre kattintva. A kártya hátoldalán található CVC kód megadását a hivatalos ügyintézés során sem kérhetik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat tudnak végrehajtani a bankkártya fizikai jelenléte nélkül is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.