Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Február 02. 12:51, kedd | Helyi
Forrás: DK - csjl

Köztársaságról, programalkotásról, helyi ügyekről

Köztársaságról, programalkotásról, helyi ügyekről

Rendhagyó képviselői fogadóóra keretében, fehér asztal mellett emlékeztek február 1-jén pápai DK-sok és nemcsak DK-sok a hetven esztendeje, 1946. február 1-jén kikiáltott második Magyar Köztársaságra.

Papp Ferenc DK-tag bevezetőjét követően Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő, a DK Országos Tanácsának tagja számba vette, hogy mi történt a 2014-es választások óta országos és helyi szinten, szólt a pápai születésű volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc által a napokban is felvillantott Sokak Magyarországa program-tervezetről, helyi témákat illetően tájékoztatót nyújtott a megjelent érdeklődő polgárok számára az általa nem elfogadott költségvetésről, a helyi adókról, illetve a város integrált településfejlesztési stratégiájáról, - valamint megemlékezett a második Magyar Köztársaságról, idézett a régi alkotmány szövegeiből, és a néhai államfő, Göncz Árpád, valamint Vitányi Iván filozófus nemzeti függetlenséget, szabadságot, társadalmi igazságosságot taglaló írásaiból.

Kerecsényi elmondta, a programalkotó kongresszusra készülő Demokratikus Koalíció nem szeretné, ha a kevesek, a kiváltságosok Magyarországa mellett elveszne többmillió magyar érdeke, esélye és reménye egy jobb életre. Egy olyan életre, ahol mindenki megkapja a méltányos egészségügyi ellátást, van lehetőség tanulásra, ahol nem lopják el mindannyiunk pénzét. A DK a Sokak Magyarországát kívánja felépíteni. Az elfogadás előtt álló program minden szakterületen megfogalmaz javaslatokat az egészségügytől, az oktatástól a rendvédelemtől a környezetvédelmen át a szegénység felszámolásáig, az adórendszerig és korrupció felszámolásáig. A párt azt reméli, vitaalap lesz a Sokak Magyarországa, amely terveihez lehet csatlakozni, lehet vitatni és a DK is nyitott más pártok programjaira is.
Az lenne a fontos, hogy olyan közös program szülessen, amely elvihet a gyökeres változáshoz, az új – negyedik – köztársaság létrehozásához és egy cselekvőképes, határozott és demokrata kormány felállításához.
A képviselő elmondta, a programalkotás és a pártelnöki évértékelő közben a párt politikusai országszerte tájékoztatókon, s közleményekben leplezték le a kormány mulasztásait, hibáit és bűneit. Foglalkoztak a földlopásokkal, követelték, hogy fejezzék be a nyomozást a közoktatás tönkretétele ellen tiltakozó pedagógusokkal szemben. Tiltakoztak a sorkatonaság tervezett visszaállítása ellen, elmondták, hogy nem kancellárokra van szüksége a kórházaknak, hanem pénzre. Nemet mondtak a kormány próbálkozására az alkotmánybíró-választás kapcsán, számon kérték, hogy miből telik fideszes politikusoknak többszáz millióért földvásárlásra, szót emeltek az egyetemek autonómiájért, figyelmeztettek, hogy a kormány több ezer tanár, orvos és ápoló elbocsátására készül. Emlékeztettek arra is, a gáz világpiaci ára miatt idehaza csökkenhetne a rezsi, a kormány mégsem csökkenti az árakat.

Fotó: Csorba János László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.