Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. December 10. 11:17, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Közokiratot hamisított

Közokiratot hamisított

Elvesztésre hivatkozva pótoltatta vezetői engedélyét egy nemesgulácsi nő. Időközben kiderült, hogy jogosítványát Németországban baleset helyszínének elhagyása miatt bevonták.

Az 51 éves V. Ferencné 2014. május 19-én azzal kereste meg a Pápai Járási Hivatal Okmányirodáját, hogy vezetői engedélyét nem találja, ezért annak pótlását kéri. Az Okmányiroda kiállította számára az új jogosítványt, ám később megállapítást nyert, hogy egy év elején történt németországi baleset miatt a külföldi hatóság az asszony vezetői engedélyét bevonta. V. Ferencné 2014. május végén az eredeti vezetői engedélyét postai úton elküldte Németországba, ám az elvesztés ürügyén újonnan elkészült okmányt továbbra is magánál tartotta. A nő ellen közokirat hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon, amelynek keretében az eljáró hatóság lefoglalta a jogosulatlanul igényelt vezetői engedélyt. A büntetőeljárás iratait a Vizsgálati Osztály a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Pápai Járási Ügyészséghez.

Fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.