Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.

Szombaton délelőttre invitálták a Pápai Polgárok mindazokat, akik kétkezi munkával is dolgoznának a város szebbé tételén. Összeszedték a szemetet, elszállítottak többszáz kilogramm törmeléket, kihúzkodták a gazt, lemosták a burkolatot, végül virágtartókat és táblákat helyeztek el.

Első ilyen akciójuk helyszíne szimbolikus - árulták el. - A pápai közlékben megérint a történelem. Ezen kis utcácskák köveit többek között Petőfi Sándor is koptatta, mai állapotuk azonban arcpirító. Nem fogadjuk el azt az érvelést, hogy 40 évvel ezelőtt is sokan toalettnek használták a közléket, és akkor is szemetesek voltak azok. Változtatni kell ezen, és más városokhoz hasonlóan, méltóképpen vigyázni rájuk. Ez pedig ott kezdődik, hogy tisztán tartjuk azokat - tudtuk meg a civil szerveződés képviselőitől, akik Petőfi versek átiratával is fel kívánják hívni a városlakók figyelmét mindezen célokra.

Elsőként a Korvin és a Szent László utcák közötti kis utcácskát takarította ki a lelkes kis csapat, de terveik szerint folytatják a munkát a későbbiekben. Virágtartókat is kihelyeztek, bíznak abban, hogy a figyelemfelkeltő akcióval elérik, hogy mind a városvezetés, mind pedig a városlakók sokkal inkább megbecsülik majd ezeket a kis utcácskákat. Javasolják a kamerarendszer kibővítését ezekre a területekre, illetve a hatékonyabb közvilágítás mellett szemetes edények kihelyezésére is szükség lenne véleményük szerint. A falak rendbetétele után kreatív, művészi alkotások is díszíthetnék a közléket, de legfontosabb az lenne, ha rendszeresen tisztán tartanák azokat, mind a városlakók, mind pedig a városüzemeltetés. A Pápai Polgárok ígérik, folytatják, és megtesznek minden tőlük telhetőt ezen célokért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:20, szombat | Helyi

Rangos nemzetközi díjat kapott egy somlói bor

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 07:42, szombat | Helyi

100 van Gogh rajz az Esterházy-kastélyban

Új időszaki kiállítás nyílt az Esterházy-kastélyban. A tárlat 100 Vincent van Gogh rajzot mutat be.

2024. Május 24. 08:09, péntek | Helyi

Lényegesen gyorsabban készül a Kossuth utca, mint tavaly

Míg tavaly egy nagyságrendileg ugyanekkora terület burkolása csaknem négy és fél hónapot vett igénybe, most alig másfél hónap elegendő volt rá.