Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2018. Október 08. 07:40, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Középpontban a szépkorúak biztonsága

Középpontban a szépkorúak biztonsága

Az idősek világnapja alkalmából vidéken élő nyugdíjasokhoz látogattak el a pápai rendőrök, és hasznos bűnmegelőzési tanácsokat adtak.

Az idősek világnapjához kapcsolódóan 2018. október 1. és október 5. között több vidéki településen élő idős számára adtak prevenciós tanácsokat a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai. A külsővati idősek otthona lakóit 2018. október 1-jén keresték fel a rendőrök, 2018. október 4-én pedig a helyi házi gondozó kíséretében otthonaikban élő idősekhez csengettek be Marcaltőn. A pápakovácsi idősek otthonában 2018. október 5-én délelőtt tartottak prevenciós délelőttöt és a településen egyedül élő idősekhez is ellátogattak.

A látogatások középpontjában a szépkorúak vagyonvédelmi ismereteinek bővítése állt. A rendőrkapitányság prevenciós munkatársai hasznos megelőzési tanácsokkal látták el az időseket annak érdekében, hogy ne váljanak alkalmi tolvajok, zsebtolvajok, trükkös csalók, vagy éppen besurranó tolvajok áldozataivá. Az idősek otthonában élők figyelmét elsősorban arra hívták fel a rendőrök, hogy az intézményt elhagyva táskájukat és egyéb értékeiket mindig tartsák a felügyeletük alatt. Ha egészségügyi intézményt keresnek fel, vagy kórházi ellátásra szorulnak, ékszereiket ne vigyék magukkal! Az otthonukban meglátogatott nyugdíjasokat a rendőrök arra kérték, hogy az utcakaput és a bejárati ajtót napközben is tartsák zárva, és csengetésre vagy kopogásra csak akkor nyissanak ajtót, ha meggyőződtek arról, hogy ismerős kér bebocsátást. Továbbá figyelmeztették őket arra is, hogy a házalóktól vásárolt termékek gyakran rossz minőségűek, és garancia sem vonatkozik rájuk.

A látogatások végén valamennyi szépkorú bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó kiadványt kapott a rendőrség munkatársaitól.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 14:26, hétfő | Helyi

Kiemelt rendőri jelenlét a Pápai járás temetőiben

A pápai rendőrök kiemelt rendőri jelenléttel biztosítják a Pápai járás temetőinek biztonságát 2021. október 29-étől 2021. november 1-jéig.

2021. Október 25. 09:32, hétfő | Helyi

Pénztárcát lopott, a rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 80 éves nőt.

2021. Október 25. 05:43, hétfő | Helyi

Győzött hazai pályán a Perutz!

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában remek első félidei támadójátékának köszönhetően 1-0 arányban legyőzte a Pápa a Zalaegerszeg II csapatát.

2021. Október 23. 21:37, szombat | Helyi

»Ti kékellő halmok! gyönyörű vidékek!« 2. rész