Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Szeptember 27. 09:26, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Középpontban a közlekedésbiztonság Pápán is

Középpontban a közlekedésbiztonság Pápán is

Baleset-megelőzési mesejáték, óvodás foglalkozás, zebraséta és időseknek szóló előadás is volt a Biztonság hete alkalmából.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítók Szövetsége 2022. szeptember 19. és 2022. szeptember 24. között szervezte meg a Biztonság heteprogramsorozatot, amelynek keretén belül a Pápa Városi Balesetmegelőzési Bizottság 2022. szeptember 22-én délelőtt a helyi Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban látta vendégül a pápai és Pápa-környéki településekről érkező első osztályosokat. A kisdiákok beülhettek a rendőrautóba, valamint egy mesejáték segítségével megismerkedhetett számos olyan közlekedési szabállyal, amelyek hozzájárulnak a fiatalok biztonságos gyalogos, kerékpáros és utasként történő közlekedéséhez. A színházi előadás alatt szóba került a biztonsági öv és a biztonsági gyermekülés használatának életmentő szerepe, a láthatósági mellény használatának fontossága, az úttesten és a vasúti átjáróban történő átkelés szabálya, valamint az is, hogy milyen kötelező tartozékokkal kell felszerelni egy kerékpárt a balesetmentes biciklizés érdekében.

A Biztonság hete programsorozat alatt a pápai rendőrök közlekedési játékokkal és zebrasétákkal hívták fel több helyi óvodában és iskolában is a gyermekek figyelmét a szabályos közlekedésre, továbbá nyugdíjas klubokban adtak át baleset-megelőzési tanácsokat a szépkorúak számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.