Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. November 23. 09:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Középpontban a gyermekek jogai

Középpontban a gyermekek jogai

Pedagógusoknak és diákoknak tartottak tájékoztatást a pápai rendőrök a gyermekek jogainak világnapján.

A gyermekek jogairól szóló nyilatkozatot 1959. november 20-án fogadta el az ENSZ közgyűlése, azóta november 20-a a gyermekek jogainak világnapja. Ebből az alkalomból Véghné Vadas Mercedes címzetes rendőr őrnagy, a Pápai Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója a mezőlaki Arany János Általános Iskola pedagógusainak tartott előadást a gyermekbántalmazás felismerési lehetőségeiről. Tájékoztatójában kitért a gyermekek veszélyeztetettségének észlelése esetén szükséges teendőkről és a pedagógusokat is érintő jelzőrendszeri kötelezettségekről.

Ugyanezen a napon Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes megelőzési előadó a pápai Tarczy Lajos Általános Iskola 8. osztályos diákjait látogatta meg. A rendkívüli osztályfőnöki órán a gyermekek jogairól, valamint a kiskorúak által saját kortársaik sérelmére leggyakrabban elkövetett jogsértésekről és azok megelőzési lehetőségeiről beszélgetett a fiatalokkal. Kiemelte, hogy az iskolában esetenként előforduló testi sértések, garázda jellegű magatartások és becsületsértések akár bűncselekményként is minősülhetnek, ami miatt a 14 évet betöltött diákokkal szemben büntetőeljárás is indítható.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.