Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 14. 07:05, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

Közeleg az áprilisi Diákhitel igénylés határideje

Közeleg az áprilisi Diákhitel igénylés határideje

Fontos dátum a még Diákhitellel nem rendelkező egyetemisták/főiskolások számára április 16-a (hétfő), hiszen ez a tavaszi félév utolsó előtti Diákhitel igénylési határideje.

Azok a hallgatók, akik ezt a hitelbírálat nélkül elérhető, speciálisan a diákok igényeihez kialakított kölcsönt szeretnék – akár egy összegben is igényelni – még jövő hét elején megtehetik. A felvehető hitelösszeg akár 200 ezer – költségtérítéses hallgatók számára akár 250 ezer – forint is lehet.

A hiteligénylési adatlap elektronikus úton is kitölthető a www.diakhiteldirekt.hu oldalon keresztül. A kitöltött nyomtatványt április 16-ig kell leadni a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban. (Az igénylési helyek listája megtalálható a www.diakhitel.hu honlapon). Akik korábban már kaptak Diákhitelt, azoknak nem kell azt újra igényelni, viszont a folyósítás feltétele az aktív hallgatói jogviszony.

A felvehető hitelösszegek az idei tanév második szemeszterében sem változtak, az államilag finanszírozott hallgatók továbbra is havonta 15, 21, 25, 30, 40, míg a költségtérítéses hallgatók 50 ezer forintot igényelhetnek. Az államilag támogatott képzésben tanulók szemeszterenként így maximum 200 ezer forintot vehetnek fel, míg a költségtérítéses képzésben résztvevő diákok legfeljebb 250 ezer forinthoz juthatnak hozzá.

A Diákhitelt továbbra is alanyi jogon vehetik igénybe a 40 év alatti egyetemi, főiskolai hallgatók. A lehetőséggel 2001 óta összesen már több mint 320 ezer diák élt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.