Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Március 24. 16:50, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Közel két millió forinttal lépett meg a Pápa környéki faluból származó nő

Közel két millió forinttal lépett meg a Pápa környéki faluból származó nő

A Pápai Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a jelenleg Németországban élő 48 éves nővel szemben, aki 2019 augusztusában a sértettől meghatározott céllal átvett közel kétmillió forintot másra költötte és ezzel a sértettet megkárosította.

A vádirat szerint a Pápa környéki faluból származó elkövető 2019 augusztusában Pápán megállapodott a sértettel, hogy szeptembertől Drezdában egy mobiléttermet fognak közösen üzemeltetni, melynek érdekében a megkárosított nő 1 850 000 forintot adott át a vádlottnak, hogy azt a mobilétterem beindítására fordítsa. Mindezek igazolására az elkövető a sértettnek egy, a megegyezésüknek napjának megfelelő keltezéssel ellátott „Megállapodás” megnevezésű hamis okiratot adott át, amelyet a rajta feltüntetett tanúk helyett ismeretlen személy írt alá. A vádlott ezek után a sértett által rábízott pénzt nem a megegyezésük szerinti közös célra fordította, hanem azt eltulajdonította és elköltötte. Az ügyészség a vagyon elleni bűncselekmény miatt korábban már szabadságvesztéssel büntetett, különös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak azzal, hogy az előkészítő ülésen történő beismerése esetén a bíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetést és 3 év közügyektől eltiltást szabjon ki vele szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.