Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Április 08. 08:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Közel egy kilométeren épül új járda a Veszprémi úton

Közel egy kilométeren épül új járda a Veszprémi úton

A Teleki utcától a Juhar utcánál is tovább ér a megújuló járdaszakasz.

Különböző állapotú burkolatokat találunk a megújuló járdaszakaszon, hol egészen jó, hol pedig csapnivaló az aszfalt, vagy a cementlapok állapota. A Közgáz előtti rész feltörésével vette kezdetét a munka a héten, várhatóan nyár végére egységes, térköves felületen közlekedhetnek majd a gyalogosok.

A beruházásra még a tavalyi évben nyert el a pápai önkormányzat közel 38 millió forintot, a Belügyminisztérium pályázatán, melyhez további 20 milliót tesz hozzá a város.

Unger Tamás alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője emlékeztetett,a járdafelújítási programban kezdettől fogva azt a célt tűzték ki, hogy elsősorban azokat a járdaszakaszokat újítsák fel, melyek intézményi környezetben vannak és nagy gyalogosforgalmat bonyolítanak. Ez a szakasz pont ilyen, hiszen lakótelepi környezet határán húzódik, középiskola előtt halad el, de érinti az itt található élelmiszerüzletet, a Szent József-kápolnát és a Vízmű irodaházát is. A másik célkitűzés a hálózatos építkezés volt, a most megújítandó szakasz ennek a kritériumnak is megfelel, hiszen a Teleki utcában már elkészült a munka - húzta alá a városvezető.

A kivitelezést a Városgondnokság építőipari részlege végzi.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 12:51, kedd | Helyi

Előre utaltak, nem kapták meg a megvásárolt tárgyakat

2021. Április 19. 17:31, hétfő | Helyi

Városi ballagás idén sem lesz, Játékfesztivál viszont talán igen!

Az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt az idei évben sem lesz lehetőség a hagyományos városi ballagás megrendezésére, a nyári programok azonban elképzelhető, hogy meg lesznek tartva.

2021. Április 19. 08:02, hétfő | Helyi

Halálos baleset miatt teljes az útzár a 83-ason!

Személygépkocsi és autóbusz ütközött frontálisan Győrszemerénél.