Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 27. 15:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Közel a segítség - Széchenyi programiroda nyílt Pápán

Közel a segítség - Széchenyi programiroda nyílt Pápán

A gazdaságélénkítés eszközeként Pápán is Széchenyi programiroda nyílt, melynek munkatársai a térségben működő kis- és középvállalkozásokat, önkormányzatokat és civil szervezeteket segíti az uniós pályázatnál.

A ma délutáni megnyitóünnepségen dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott elmondta, a Széchenyi programirodákat azzal a céllal hozta létre a kormányzat, hogy a kis- és középvállalkozó szektornak segítséget tudjanak nyújtani az uniós pályázatokon. - A megyében eddig csak Veszprémben működött Széchenyi programiroda, de mivel a pályázatok egyharmada a megye északi részéről érkezett, így ez alapján született meg a döntés, hogy Pápán is megnyíljon az iroda.

A kormánymegbízott kitért a most végetérő uniós költségvetési ciklus pályáztatási rendszerére, melyet még az előző kormányzat alkotott meg. Ebben az időszakban szükség szükség volt pályázatíró cégekre, akik a pályázati pénzek egy részét megkapták munkájukért. Az új rendszerben az ilyen cégek befelyezhetik tevékenységüket, többek között a Széchenyi programirodák működésének köszönhetően. - A következő uniós költségvetési ciklusban rendelkezésre álló közel 7000 milliárd forint pályázati forrás 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre tudjuk fordítani, az eddigi 13 százalék helyett. Veszprém megyében ilyen célokra 22 milliárd forint áll rendelkezésre a következő hét évben. A programirodának nagy szerepe lesz abban, hogy a 2020-ig tartó időszakban hazánk, de főként Veszprém megye és a pápai térség vállalkozásai minél több fejlesztési forrást tudjanak lehívni - mondta Kovács Zoltán.

Áldozó Tamás polgármester üdvözölte a programiroda megnyitását. Elmondta, az önkormányzat az iparűzési adóbevételek alakulásából következtetni tud a kis- és középvállalkozások sikerességére. Jelenleg Pápán ennek az adónemnek a 65-70 százalékát a 20 nagyadózó fizeti be. A polgármester bizakodó a tekintetben, hogy a prgoramiroda megnyitása is hozzájárulhat ahhoz, hogy javuljon a kis- és középvállalkozások aránya.

A Széchenyi programiroda a Márton István utca 3-as szám alatt található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.