Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Március 26. 19:34, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kövér László: Magyarország az elmúlt százéves történetének egyik legsikeresebb évtizedén van túl

Kövér László: Magyarország az elmúlt százéves történetének egyik legsikeresebb évtizedén van túl

Az Országgyűlés elnöke lakossági fórumot tartott városunkban, amelyen az elmúlt évtized sikereit méltatta, valamint a jövő vasárnapi választás tétjéről beszélt.

Kövér László az esti lakossági fórumot megelőzően két pápai cégnél, a Pápai Asztalos Kft.-nél és a Renault Császár Kft.-nél tett egy rövid látogatást, majd felkereste a Pápai Sportcentrumot. A pápai származású politikus elismerően szólt arról a fejlődésről, amely városunkban végbe ment, de mint mondta, a fejlődés nem áll meg, számos további tervük van a város és a térség fejlesztésére. A klasszikus értelemben vett polgárság visszaépítéséről beszélt, amely olyan beruházásokkal segíthető elő, amelyek egyszerre érintik a gazdaságot és a kultúrát. Szólt a belváros további megújításáról, kiemelve a Kossuth utca rekonstrukcióját. A lakossági fórumon elhangzott, kiváló az együttműködés a városvezetés, az országgyűlési képviselő és az Országgyűlés elnöke között, amely elősegítheti a jövőben is a város és a térség további fejlesztését.

Kövér László dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőjelöltet barátjának nevezte, akiről elfogulatlanul nem tudna nyilatkozni, de annyit elárult: a legnagyobb tárgyilagosság mellett sem lehet kivetni valót találni az elmúlt 32 éves munkájában, legyen az polgármesterség, vagy az országgyűlési képviselőség. – Ha a biztonságra, a nyugalomra, a kiszámíthatóságra kívánnak voksolni, akkor jó, ha a Fidesz-KDNP országos listájára szavaznak, helyben pedig nem találnak jobb jelöltet, mint Kovács Zoltán - hangsúlyozta.

Dr. Kovács Zoltán úgy fogalmazott, hogy az elmúlt négy évben rengeteg munkát végeztek el kollégáival, bízik abban, hogy április 3-án a választópolgárok értékelni fogják mindezt és újra bizalmat szavaznak neki.

A házelnök szólt a szintén április 3-án megtartásra kerülő népszavazásról is. Azt mondta, hogy új kihívásokkal kell a szembenézni. – A világ megbolondult, olyan ordas eszmék törnek ránk, amelyek most már a gyermekeink egészséges testi és lelki fejlődését fenyegetik. A gender ideológia elvetette, hogy az ember férfinak, vagy nőnek születik, leegyszerűsítve azt állítja, hogy az ember szabadon dönthet erről. Felnőtt emberek esetében ez még tűrhető lenne, de a gyermekeink körében kifejtett propagandának megálljt kell parancsolni – mondta Kövér László.

A háborúval kapcsolatban hangsúlyozta, ez nem a mi háborúnk, Magyarországnak ki kell belőle maradnia, a humanitárius segítségnyújtáson túl nincs dolgunk ebben a konfliktusban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.