Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Március 30. 17:44, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kovács Zoltán: A választások tétje Magyarország békéje és biztonsága

Kovács Zoltán: A választások tétje Magyarország békéje és biztonsága

A fideszes képviselőjelölt elítélte Oroszország agresszióját, ám úgy gondolja, hogy hazánk csak egyet tehet: humanitárius segítséget nyújt a szomszédos Ukrajnának és a menekülteknek.

A képviselőjelölt szerint nagyon sok embert érdekel a szomszédban zajló háború és az arra adott politikai válaszok. - Mindig elmondom az embereknek, hogy a választás tétje Magyarország békéje és biztonsága, nem szabad, hogy belesodródjunk a háborúba. Elítéljük Oroszország katonai agresszióját és aggódunk Ukrajna területi épségéért. Mi azonban egyet tehetünk: humanitárius segítséget nyújtunk a határon túl ragadt magyar testvéreinknek, illetve az ukrán lakosságnak – hangsúlyozta a Fidesz-KDNP jelöltje, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik adományukkal, munkájukkal segítették a menekültek támogatását.

Dr. Kovács Zoltán szerint aggodalomra ad okot, hogy a legnagyobb ellenzéki tömörülés vezetője az ukrán külügyminiszterrel és az elnökkel is tárgyalt. Több ellenzéki politikus elmondta már, hogy ők szállítanának fegyvereket, vagy akár katonákat is küldenének a háborúba, és az ukrán fél is ezt várja el – mondta a képviselőjelölt, aki hozzátette, hogy az ellenzéki megszólalásokból az is kiderül, hogy az orosz energiahordozók csapját is elzárnák. - Komoly tét Magyarország számára, hogy a szomszédunkban két ország közt zajló háború árát ne magyarországi emberekkel fizettessék meg, hiszen Magyarország 85 százaléka gázt használ, köztük sok cég is, és az ország 64 százalékban függ a kőolajimporttól. Ezért ezzel óvatosan kell bánni, előtérbe kell helyezni az alternatív energiákat és nagy jelentősége van a Paks2 beruházásnak is, hiszen csak így lehet olcsó áramunk – emelte ki Kovács Zoltán.

A fideszes politikus Pápa városa kapcsán emlékeztetett, a közelmúltban a Holland Védelmi Minisztérium a Twitteren közzétett fotókat, amelyeken az egyik Pápán állomásozó C-17-es szállítógép látható, amint Hollandiában Ukrajnának szánt fegyverekkel pakolják meg. Ez komoly aggodalmat keltett Pápán, hiszen amennyiben belesodródunk a háborúba, ez a repülőtér bizonyosan használatba kerülne, és ettől komolyan tartanak az emberek. Ezért sem szabad esélyt adni az ellenzéknek az április 3-i választáson – hangsúlyozta dr. Kovács Zoltán.

A jelölt a sajtó kérdésére szólt arról is, hogy a közelmúltban Grőber Attila a közösségi médiában egy megszorításokat feltételező nyílt levelet tett közzé. Dr. Kovács Zoltán úgy fogalmazott, a megszorításokkal kapcsolatban nem őt kell kérdezni. Bokros Lajostól Gyurcsány Ferencen át Bajnai Gordonig mindenki ismeri, milyen a megszorítás politikája, ezért erről őket kellene megkérdezni. Ezzel ellentétben a Fidesz-KDNP rezsicsökkentést vezetett be, amit az emberek azóta természetesnek vesznek. Úgy gondolom, nagy a baj, mert amikor Bokros Lajos megjelenik, az jót nem jelent. Én a nyílt levélre tehát nem tudok válaszolni, arra véleményem szerint az ellenzéki pártok vezetői tudnának válaszolni, akik már több alkalommal lebegtették mindezt. Ez az ő műfajuk, ne rajtam kérjék számon – fogalmazott a kormánypárti jelölt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.