Városlista
2021. szeptember 17, péntek - Zsófia

Hírek

2018. December 07. 14:26, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kovács Zoltán: A jövőnkről szól a nemzeti konzultáció

Kovács Zoltán: A jövőnkről szól a nemzeti konzultáció

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő arra biztatja a választókerület lakóit, hogy mondják el a véleményüket és küldjék vissza a nemzeti konzultációs kérdőíveket.

A képviselő a Fidesz pápai irodájában megtartott ma délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, reggel kint járt a Fő téri piacon és az emberekkel beszélgetve úgy érzékeli, pozitív a nemzeti konzultáció fogadtatása és ezt mutatják a számok is, ugyanis országosan csaknem nyolcszázezren már visszaküldték az íveket. Hozzátette, az ellenzék tagjai egészen másként nyilatkoznak, a szocialista Bangóné Borbély Ildikó az Országházban tépte szét a kérdőívet, egy Gyurcsány-párti képviselő, Bauer Tamás pedig kimondva a migráció és nem pedig a családok támogatásával kezelné az európai demográfiai problémákat. - Mi ezzel szemben azt mondjuk, a családokat kell támogatni, és a gyermekvállalásra kell ösztönözni a családokat, s ezen keresztül kell a népesedési probléma jelenleg fennálló helyzetén javítani - hangsúlyozta Kovács Zoltán.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy a Fidesz számára mindig a gyermek és a család volt az első. Az első Orbán-kormány otthonteremtési támogatást és gyermekek után járó adókedvezményt vezetett be, melyeket a szocialista kormány eltörölt. Korábban pedig a Bokros-csomag megszorításai jártak súlyos következményekkel, azok a gyermekek már sosem fognak megszületni, akik ennek úgymond áldozatául estek. Ezzel szemben a jelenlegi kormány számos intézkedést hozott a családok támogatására. Kovács Zoltán példaként említette a CSOK bevezetését és bővítését, az óvodai, iskolai támogatásokat, vagy a családi adókedvezményt - Az ellenzék az elmúlt években sem támogatta a családokat segítő intézkedéseket. Nem támogatták a családi adórendszer bevezetését, és a családi adókedvezmény növelését. Nem támogatták a 3 éves gyes visszaállítását, a gyed-extra bevezetését, és nem támogatták a családok otthonteremtési programját sem, amelyet azóta is rendszeresen bővítünk. Nem szavazták meg azokat a költségvetéseket sem, amelyek lehetővé teszik a bölcsőde, óvoda, iskolafejlesztéseket, és azt, hogy minden eddiginél több gyermek tudjon részt venni ingyenes gyermekétkeztetésben és ingyenes tankönyvellátásban. Készek vagyunk további családokat segítő intézkedések meghozatalára, ám ehhez szükségünk van az emberek támogatására, mivel ebben a küzdelemben az ellenzékre nem számíthatunk. Erről szól a családok védelméről indított nemzeti konzultáció is - emelte ki az országgyűlési képviselő.

A kérdőíven egyértelmű a kérdés, egyértelműen lehet rá válaszolni. Ez egy fontos megerősítése a kormányzati céloknak. Erre szeretném felhívni a választókerületben élők figyelmét, hogy aki még nem küldte vissza, az tegye meg, hiszen a jövőnkről beszélünk - fogalmazott Kovács Zoltán.

A kérdőíveket december 20-ig lehet visszaküldeni, vagy online kitölteni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 17. 09:27, péntek | Helyi

Tanszercsomagokat adományozott rászoruló családoknak az MSZP helyi szervezete

20 darab tanszercsomagot állítottak össze, amelyeket a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye Család- és Gyermekjóléti Szolgálata juttat el alsós és felsős rászoruló diákok számára.

2021. Szeptember 16. 14:23, csütörtök | Helyi

Egy pápai irodából lopott két helyi fiatal, a rendőrök elfogták őket

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást két 17 éves pápai lakos ellen.

2021. Szeptember 16. 14:20, csütörtök | Helyi

Házhoz megyünk és Police Cofffee Pápán

A bűnmegelőzési kampány keretében a rendőrök a Vajda Lakótelepi Napon várják az érdeklődőket.

2021. Szeptember 16. 09:12, csütörtök | Helyi

Megújul a Gróf út

Az önkormányzat saját forrásból 120 millió forintot fordít a nagy forgalmat bonyolító út 760 méteres szakaszának megújítására.