Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Május 17. 08:12, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), MTI

Kovács Béla Pápán: Nem vagyok James Bond!

Kovács Béla Pápán: Nem vagyok James Bond!

A kémkedéssel meggyanúsított jobbikos európai parlamenti képviselőjelölt határozottan visszautasította az őt ért vádakat a tegnap esti pápai lakossági fórumán.

A csaknem félórás késéssel érkező Kovács Béla célzott és célirányos támadásnak nevezte az elmúlt napok eseményeit. - Nem vagyok James Bond, nem vagyok Zorin, én egy tisztességes magyar állampolgár vagyok - jelentette ki kéttucatnyi hallgatója előtt, felvetve, lehet, hogy az vele a probléma, hogy egyes budapesti parlamenti képviselőktől eltérően ő csak magyar állampolgársággal rendelkezik.

Kovács Béla kiemelte: brüsszeli teljesítménye, például háromszoros jelentéstevői megbízatása miatt ő a legeredményesebb magyarországi európai parlamenti képviselő. -Nagyon messze mentem, túl sok eredményt értem el, ez nagyon sok embernek nem tetszik, köztük a jelenlegi hatalomnak - jegyezte meg.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában írt arról, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, indítványozva, hogy az Európai Parlament függessze fel Kovács Béla mentelmi jogát. A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a jobbikos képviselő ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt.
Kovács Béla a lakossági fórumot megelőzően a sajtó kérdésére elmondta, soha nem volt sem magyar, sem külföldi titkosszolgálat tagja, soha nem működött velük együtt, és megkeresés sem érkezett hozzá tőlük. Ugyanakkor kijelentette, hogyha jogi lehetőség nyílik rá, le fog mondani mentelmi jogáról.

A lakossági fórumon szólt a keleti nyitásról: Vona Gábor pártelnökkel szeptember elején 20-30 vállalkozóból álló delegációval Közép-Ázsiába utaznak, ahol a magyarokra testvérnépként tekintenek, ahol a GDP-növekedés a válság dacára évi 10-12 százalék, az adó- és a hitelkörnyezet pedig vállalkozásbarát, miközben nincsenek jelen külföldi bankok.

Kovács Béla elmondta: az EP-választás után egyből elindítják Rolandas Paksas litván képviselővel azt a kezdeményezést, amellyel el kívánják érni, hogy legyen európai uniós minimálbér és minimálnyugdíj. Mint mondta, még az idén összegyűjthető a szükséges mennyiségű aláírás, amely ahhoz kell, hogy a téma az Európai Bizottság, majd az Európai Parlament elé kerülhessen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.