Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 10. 06:12, kedd | PR
Forrás: (x)

Kötelező POS terminál: hogyan szerezd be, és hogyan szólj a vevőidnek?

Kötelező POS terminál: hogyan szerezd be, és hogyan szólj a vevőidnek?

Januártól kötelező minden kereskedőnek, vállalkozónak bankkártya terminált is biztosítania, akinek most az online pénztárgép használata kötelező.

Ez lehet teher, de óriási lehetőség is - főleg, ha tudjuk, hol találjuk a legjobb ajánlatot, és hogyan vezessük be ügyesen vevőinknél a kártyás fizetést.

A kártyás fizetés egyre szélesebb körben általános, idén már legyőzte a készpénzt, amiben persze valószínűleg a vírusveszély is segített. Annyi biztos, hogy vissza már nem fordul ez a trend.

De több már nem döntés kérdése, hogy bevezetjük-e a terminált: januártól mindenképpen kötelező biztosítani ezt a lehetőséget is a fizetésre azoknak, akik most online pénztárgép használatára kötelezettek.

A kérdés tehát az, hogyan éri ez meg a legjobban a kereskedőnek?

Hogyan járhat a legjobban, akinél eddig nem volt igény a vevők felől a terminálra, és hogyan szerezhet még több pluszbevételt az, akinél gyakran kérdeznek rá a kártyás fizetésre?

Idén alig kell fizetni, ha jó helyen igénylünk

A legfontosabb, hogy olyan szolgáltatótól szerezzük be a terminált, ahol hosszú távon a legkisebb költséggel kapunk biztos szolgáltatást.

A Fizetési Pont termináljainak üzemeltetéséhez képest például a K&H termináljai háromszor többe kerülhetnek havonta a kereskedőnek.

Érdemes tehát ajánlatot több helyről is bekérni, és a havidíjat, illetve a tranzakciók (kártyás fizetések) után fizetendő díjakat alaposan összehasonlítani.

Fontos, hogy figyeljünk a rejtett pluszköltségekre is. Míg egyes szolgáltatóknál, mint a Fizetési Pont, figyelnek arra, hogy a lehető legkevesebb különféle díjat fizessük, és így ne kavarodjunk bele, plusz költségeket fizetve a terminálért, máshol felszámolhatnak akár telepítési díjat, PIN PAD használati díjat, csatlakozási, felügyeleti díjat és így tovább.

A díjakon túl az is fontos, hogy ne szerződjünk le olyan szolgáltatóval, ahol nem biztosítanak legalább egy 30 napos próbaidőszakot, amíg nem kell elköteleznünk magunkat, hiszen ennyi idő alatt derül csak ki biztosan, hogy megfelelő-e nekünk a szolgáltatás.

A jelenlegi legkedvezőbb ajánlatot a terminál igénylésére a Fizetési Pont adja, mert náluk a Szerződj most, fizess januártól akcióban egészen december 31-ig elengedi az alapdíjat, a hálózati kapcsolat díját, a havi számlavezetési díjat, és a fizetési kártya havidíját is.

Emellett náluk vehető csak igénybe az a 80 000 forintos állami támogatás is, amit azok vehetnek igénybe akár terminálcserekor is, akiknél 2017. november 1-jén nem volt üzemben POS-terminál.

“Míg nem volt, a vevők kérdezgették, mióta van, senki nem akar”

Már csak azért is érdemes figyelni rá, hogy a vevőink, ha lehet, kártyával fizessenek, mert egyes szolgáltatóknál meghatároznak havi minimum tranzakciós elvárást - ha ez nem teljesül, a szolgáltató visszaveheti a terminált. Ez általában 100 000 forint körüli összeg, tehát ennyit kell egy hónap alatt a vásárlóknak kártyával fizetniük, de a szolgáltató meghatározhat fizetési darabszámot is, ez 25-50 körül szokott változni.

Még jobb persze, ha nincs ilyen elvárás, ami megkötné a kezünket, a már említett Fizetési Pontnál például semmilyen minimumnak nem kell megfelelnünk.

Náluk kapunk olyan marketinganyagokat, eszközöket is, amikkel könnyebben felhívhatjuk a figyelmet a kártyás fizetés lehetőségére: a matricák kihelyezésén túl az első hetekben érdemes lehet külön kiírni a változást, és a terminált kezelő eladóknak, értékesítőknek szólni, hogy szóban is említsék ezt a vevőknek.

Ha korábban a kártyás fizetés nem volt a boltban lehetőség, a vásárlóközönség ehhez könnyen hozzászokhatott, a legtöbben egyszerűen valószínűleg észre sem veszik a matricát - pedig a terminál komoly pluszbevételt is hozhat, hiszen kártyával jellemzően többet fizetünk vásárláskor.

Ha tehát a bevezetés első hónapjaiban nem szeretnénk az alapdíjakkal bajlódni, és a 80 000 forintos támogatást is igénybe akarjuk venni, a legjobb javaslat a FIzetési Pont, akiktől egyszerűen, visszahívást kérve kérhetünk ajánlatot alig fél perc alatt, ha ellátogatunk a weboldalukra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.