Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Október 24. 13:11, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Koszorúból is az olcsóbb fogy

Koszorúból is az olcsóbb fogy

A termelők és árusok idén is nagy koszorú, virág- és mécseskínálattal készültek a Halottak Napjára és a Mindenszentekre. Elmondásuk szerint, a vásárlók nincsenek kevesebben mint tavaly, viszont az olcsóbbat keresik.

Közeledik halottak napja és a Mindenszentek ünnepe, ilyenkor - megállva az élet rohanásában – elhunyt rokonainkra, barátainkra emlékezünk, egy-egy koszorút, virágcsokrot helyezve sírjaikra. A virágkötőknek viszont ilyenkor kell csak igazán dolgozni, hiszen számukra október vége minden évben főszezon.

A pápai piacteret tett sétánk során azt tapasztaltuk, hogygyertyákból, mécsesekből és a különböző méretű és formájú koszorúkból bőven válogathatunk. Az árusok elmondása szerint még nem tolonganak a vásárlók, de már számos rendelést felvettek. - Nem vásárlóból lett kevesebb, inkább az figyelhető meg, hogy az olcsóbbat keresik. Sőt, egyre többen veszik meg a hozzávalókat - mert mi nem csak kész koszorút árulunk - és készítik el odahaza a sírdíszeket - mondta az egyik kereskedő.

Legtöbben annak ellenére sem változtattak áraikon - vagy csak minimálisan - hogy költségeik megemelkedtek. Sőt egyikül árcsökkentésre is kényszerült ahhoz, hogy forgalma ne csökkenjen.

Gyertyákat, kisebb mécseseket már 100-200 Ft-tól találhatunk, de lehet venni elektromos mécsest is 1290-ért. A legkisebb koszorúk 3-400 Ft-ba kerülnek, a legdrágábbak 4-5000-be. Közepes sírdíszeket nagyjából 1200-1800 Ft-ért vehetünk, 2500 körül már találunk selyemvirágos és krizantémos koszorúkat is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.