Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Június 02. 14:46, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Köszöntötték a pedagógusokat

Köszöntötték a pedagógusokat

A Pápai Tankerületi Központ a Petőfi Sándor Gimnáziumban köszöntötte a Pápa, Ajka és Devecser városokban és környékükön dolgozó pedagógusokat.

Az ünnepségen a Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola diákjainak előadását követően Egyházi Andrea mondott ünnepi beszédet a pedagógusnapon.

A Pápai Tankerületi Központ igazgatója azt mondta, hogy ünnepelni és köszönteni jöttek össze a pedagógusokat ezen a napon. Úgy fogalmazott, hogy nagyon sokan vannak, akik nap, mint nap kitartóan, odaadóan dolgoznak, melyért köszönetet mondott az iskolák vezetőinek, pedagógusainak és minden dolgozónak. - Egy akarat vitt minket előre, hivatásunk feladatait elvégezni, az iskola működését biztosítani, a ránk bízott gyermekeket nevelni, tanítani! A tőlünk telhető legnagyobb odafigyeléssel, szakértelemmel, szívvel! Mi más is vezethetne egy tanítót, tanárt, mint a gyermekek érdeke? Az oktatás-nevelés közös munka, ahol a társadalom, a család és a pedagógus csak együtt tudja betölteni feladatát, csak csapatként lehet a gyermek biztos jövőjének záloga. A mai rohanó, mindent és mindenkit próbára tevő stresszes élethelyzeteket gyakran okozó világunkban a jó pedagógus nagyon nagy kincs a gyermek és a szülő számára egyaránt, hiszen a legféltettebb értékeinket bízzák ránk - fogalmazott Egyházi Andrea elismerve, az átalakuló köznevelési rendszerben zajló folyamatok sok türelmet, szakmai alázatot és rengeteg munkát kívánnak meg. - A lényeg önökön múlik, kedves kollégák! Egy ekkora rendszert átalakítani, új, innovatív megoldásokat bevezetni embert próbáló feladat - tette hozzá a szónok.

Az ünnepségen köszöntötték a leköszönő intézményvezetőket, 42 pedagógus vehetett át elismerést kiemelkedő munkájáért és közel 20 pedagógust a jó gyakorlat belső pályázatok terén végzett eredményes tevékenységért jutalmazott a tankerület

A rendezvény részeként a tankerület három újabb sikeres projektjéről is tájékoztatást kaptak a jelenlévők.

Az ünnepségen jelen volt dr. Kovács Zoltán és Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő is

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.