Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2018. Június 02. 14:46, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Köszöntötték a pedagógusokat

Köszöntötték a pedagógusokat

A Pápai Tankerületi Központ a Petőfi Sándor Gimnáziumban köszöntötte a Pápa, Ajka és Devecser városokban és környékükön dolgozó pedagógusokat.

Az ünnepségen a Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola diákjainak előadását követően Egyházi Andrea mondott ünnepi beszédet a pedagógusnapon.

A Pápai Tankerületi Központ igazgatója azt mondta, hogy ünnepelni és köszönteni jöttek össze a pedagógusokat ezen a napon. Úgy fogalmazott, hogy nagyon sokan vannak, akik nap, mint nap kitartóan, odaadóan dolgoznak, melyért köszönetet mondott az iskolák vezetőinek, pedagógusainak és minden dolgozónak. - Egy akarat vitt minket előre, hivatásunk feladatait elvégezni, az iskola működését biztosítani, a ránk bízott gyermekeket nevelni, tanítani! A tőlünk telhető legnagyobb odafigyeléssel, szakértelemmel, szívvel! Mi más is vezethetne egy tanítót, tanárt, mint a gyermekek érdeke? Az oktatás-nevelés közös munka, ahol a társadalom, a család és a pedagógus csak együtt tudja betölteni feladatát, csak csapatként lehet a gyermek biztos jövőjének záloga. A mai rohanó, mindent és mindenkit próbára tevő stresszes élethelyzeteket gyakran okozó világunkban a jó pedagógus nagyon nagy kincs a gyermek és a szülő számára egyaránt, hiszen a legféltettebb értékeinket bízzák ránk - fogalmazott Egyházi Andrea elismerve, az átalakuló köznevelési rendszerben zajló folyamatok sok türelmet, szakmai alázatot és rengeteg munkát kívánnak meg. - A lényeg önökön múlik, kedves kollégák! Egy ekkora rendszert átalakítani, új, innovatív megoldásokat bevezetni embert próbáló feladat - tette hozzá a szónok.

Az ünnepségen köszöntötték a leköszönő intézményvezetőket, 42 pedagógus vehetett át elismerést kiemelkedő munkájáért és közel 20 pedagógust a jó gyakorlat belső pályázatok terén végzett eredményes tevékenységért jutalmazott a tankerület

A rendezvény részeként a tankerület három újabb sikeres projektjéről is tájékoztatást kaptak a jelenlévők.

Az ünnepségen jelen volt dr. Kovács Zoltán és Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő is

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 17:25, szerda | Helyi

Megnevezte alpolgármester-jelöltjét Grőber Attila!

Vadász Krisztina lesz Pápa alpolgármestere, ha Grőber Attila megkapja a választók bizalmát a június 9-i önkormányzati választáson.

2024. Május 22. 09:39, szerda | Helyi

3 Kemény Kérdés: Marton Sándor és Molnár István válaszol!

Három kemény kérdést tettünk fel mind a négy polgármesterjelöltnek. Először a független Molnár István, illetve a Mi Hazánk támogatásával induló Marton Sándor válaszait közöljük.

2024. Május 21. 17:59, kedd | Helyi

Grőber Attila: A turizmus és a kultúra területén is kihasználatlanok a város adottságai

Az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, valamint ellenzéki pártok polgármesterjelölte szerint a város egyik kitörési pontja lehetne a turizmus.

2024. Május 21. 14:28, kedd | Helyi

Autóbusz, furgon és személyautó karambolozott Tapolcafőnél

A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, de a tűzoltók is dolgoznak a mentés során.