Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Július 03. 16:01, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Köszönet az egészségügyi és a szociális dolgozóknak – Semmelweis-nap Döbröntén

Köszönet az egészségügyi és a szociális dolgozóknak – Semmelweis-nap Döbröntén

Rendhagyó helyszínen, a pápai önkormányzat döbröntei turistaházának udvarán gyűltek össze Semmelweis-napon a Pápa és környéke egészségügyi és szociális ellátó intézményeinek munkatársai.

Az egésznapos csapatépítő programok jó hangulatban teltek, a délelőtti főzőversenyen finomabbnál finomabb ételek készültek, az ebédet követően pedig köszöntötték a jelenlévőket. Dr. Töreki-Vörös Ibolya, a pápai kórház főigazgatója azt mondta, az elmúlt hónapok eseményei mindenkit új kihívások elé állítottak, az egészségügyi és szociális dolgozókat pedig különösen. Hozzátette, a korábbi elképzeléseit, hogy az idei Semmelweis-napra az elnyert pályázatokból felújított kórházi épületek átadását szerette volna időzíteni, az élet felülírta. – Nem várt helyzet állt elő, amely miatt fizikailag és lelkileg is megterhelő hónapokat tudhatunk magunk mögött. Mindezt csak széleskörű összefogással, hihetetlen csapatmunkával lehetett leküzdeni. A veszélyt felismerve mindenki tette a dolgát, beleálltunk az ismeretlenbe. Büszke vagyok önökre és legyenek önök is büszkék saját magukra – hangsúlyozta az igazgató hozzátéve, a társszervekkel is kiválóan együtt tudtak működni ezekben a nehéz időkben, az ő munkájukért is köszönet jár.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya köszönetet mondott a lakosságnak és a vállalkozóknak is, akik szintén hozzájárultak a helytállásukhoz, és a magyar kormánynak is, amiért egyszeri juttatással is elismeri az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, a döbröntei turistaházban a pápai önkormányzat meghívásából lehetnek most jelen, amely a köszönő szavak mellett egyfajta gesztus, a hála egyik kifejezési módja. A városvezető úgy fogalmazott, hogy az elmúlt időszak ugyan nagyon nehéz volt, de számos tapasztalattal gazdagabbak lettünk, és ha beválik az a jóslat, és visszatér a járvány, akkor azt sokkal felkészültebben fogjuk tudni fogadni. – De volt még egy nagyon fontos tanulsága az elmúlt időszaknak, méghozzá az, hogy láthattuk, hogy az emberek alapvetően jók. Jók, hiszen készek voltak arra, hogy segítsenek, az idejüket, a munkájukat és ha kell, a pénzüket is adják azért, hogy közösen túléljük a nehéz időket – zárta gondolatait a városvezető, megköszönve az egészségügyi és szociális dolgozóknak mindazt, amit értünk tettek.

Vargáné Maurer Ilona, a kórház ápolási igazgatója felidézte az elmúlt hónapok nehézségeit, mindazt a szokványostól eltérő tennivalót, amit a járvány miatt kellett elvégezniük az intézményben. - Az elmúlt hónapok azonban sok mindenre megtanítottak bennünket. Leginkább türelemre, megállásra, leállásra, ami a felgyorsult világunkban egyáltalán nem volt jellemző a járvány előtti időszakra. Kitartás, bátorság, összetartás, mind nélkülözhetetlen volt az átszervezésekhez, eljárásrendek bevezetéséhez, a COVID-19 gyanús betegek ellátása során. Jó érzés volt megtapasztalni, hogy a bajban mennyire átérzi mindenki a helyzet súlyosságát, és a legnagyobb odafigyeléssel, együttműködéssel viszonyul egymáshoz – mondta el az ápolási igazgató.

A köszöntőket követően került sor a délelőtti főzőverseny eredményhirdetésére, ám mivel a zsűri nem tudott dönteni a sok-sok finomság között, végül valamennyi résztvevő kapott ajándékot. A Semmelweis-nap retro disco-val, majd pedig szabad időtöltéssel folytatódott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.