Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Október 18. 11:38, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kossuth utca rekonstrukció: Szerdán kezdődik a kivitelezés!

Kossuth utca rekonstrukció: Szerdán kezdődik a kivitelezés!

A városlakók legjobban várt beruházása veszi kezdetét a héten. A kivitelezés út és parkoló lezárásokkal is jár a környező utcákban.

Mint ismeretes, a város képviselői döntöttek a sétálóutca felújításáról, amely több ütemben valósul meg.A felújítás műszaki tartalmát az ivó-, szenny- és csapadékvíz rendszerek megújítása, közvilágítás cseréje, új burkolat kialakítása és zöldterületek létesítése jelenti. Mindezeket a munkákat egy szűk, munkagépekkel nehezen megközelíthető területen kell elvégezni, a Kossuth utcai munkák így átalakítják a környező utcák működését is.

A kivitelezés október 20-án 8.00 órakor kezdődik, első ütemben a Kapuszín és a Szent László utca közötti szakaszon fognak dolgozni. A munkálatok ezt követően is szakaszosan zajlanak majd, a városvezetés azt ígéri, hogy folyamatosan arra törekszenek, hogy a beavatkozások az utca minél kisebb szakaszán okozzanak nehézséget.

A kivitelező a munkával érintett területeket kerítéssel határolják, így az érintett szakaszon a közlekedés kizárólag az üzletek előtti járdán lehetséges. A kivitelezés a munkagépek forgalmával, esetenként a közművek cseréjéhez szükséges elemek szállításával, a felbontott burkolatok elszállításával jár. - Mindezek biztonságos és sikeres lebonyolítása érdekében a kivitelezés időtartama alatt a Petőfi és az Eötvös utcákban történő parkolást megtiltjuk. A két utca közötti átjárást megszüntetjük, és mindkét utcában a kivitelezés teljes időtartamában kétirányú forgalmat vezetünk be, a Petőfi utcát pedig 8.00 és 17.00 óra között kizárólag a kivitelező cég munkagépei használhatják. A Bástya lakótelepen található parkoló Belváros, Kossuth utca felőli részén található parkolókat a kivitelezés időtartama alatt azok számára tartjuk fenn, akik a Petőfi és Eötvös utcákba behajtási engedéllyel rendelkeznek. Kérjük, hogy parkolás esetén a behajtási engedélyüket az autóhasználók a szélvédő mögött, jól látható helyen helyezzék el – áll az önkormányzat tájékoztatásában, amelyben a lakosság együttműködését kérik.

A Kossuth utca felújításával kapcsolatban hétfőn (MA) 18 órakor a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében lakossági fórumot tartanak.
Ha kérdése van, előre is felteheti, a muszaki@papa.hu e-mailen címen, legkésőbb a fórum napján 15.00 óráig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.