Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 09. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Körforgalom, út és kerékpárutak építésére nyert el jelentős összeget a város

Körforgalom, út és kerékpárutak építésére nyert el jelentős összeget a város

410 millió forintot nyert Pápa TOP-os pályázata közlekedésfejlesztésre.

A Területi és Településfejlesztési Operatív Program második körében benyújtott pályázatok közül mindezidáig három projekt pozitív elbírálása volt ismert (a Napsugár Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése, felsővárosi iparterületek fejlesztése, valamint a zöld város projekt második ütemének megvalósítása). A mai napon Áldozó Tamás polgármester bejelentette, hogy egy újabb közlekedési infrastruktúra fejlesztését célzó pályázat nyert zöld utat. - Örömmel jelenthetem be a nyilvánosságnak, hogy 410 millió forintot nyert a város, így a TOP első körében már elnyert 500 millió forintos közlekedésfejlesztési beruházással együtt 910 millió forintot fordíthatunk Pápán közlekedési, elsősorban közlekedésbiztonsági beruházásra - mondta el a városvezető (ezeken kívül egyéb projektek is érintik a közlekedési infrastruktúrát, például az iparterületek fejlesztését célzó projektek keretében is újulnak meg utak, épül körforgalom, vagy kerékpárút) - a szerk.).

Áldozó Tamás a szóban forgó projekt kapcsán elmondta, három beavatkozási területre koncentrálódnak a beruházások. A Csókától az Igalig tartó kerékpárutat ujjáépítik, a Várkert úttól a Vajda Péter lakótelepig pedig újat építenek. A projekt legjelentősebb része egy új korforgalom megépítése, a Szabó Dezső, Táncsics, Acsádi és Vak Bottyán utcák kereszteződésében. A körforgalom azért is szükséges, hiszen a Szabó Dezső utca felújítását követően az út forgalma meg fog növekedni, ezt a megnövekedett forgalmat így biztonságosan lehet bekötni a város úthálózatába. Ehhez a beruházáshoz tartozik a Vak Bottyán utca új nyomvonalon való megépítése is. A közlekedésfejlesztési projektek megvalósítását egymással összehangolva végzik, a beruházások előreláthatólag 2019 év végéig fognak elkészülni. A polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki a pályázat sikeréhez hozzájárult.

Az egyéb TOP-os közlekedésfejlesztési beruházások jelenlegi készültségi szintjével kapcsolatban kérdésünkre a polgármester elmondta, az 500 millió forintos projekt legjobban előkészített elemeinek megvalósítására kiírt közbeszerzési eljárást lefolytatták, ám mivel csak egyetlen pályázat érkezett, a közreműködő szervezet az egész eljárást megsemmisítette, így újat kell kiírni. Ennek megfelelően a kivitelezési munkálatok csak később tudnak megkezdődni. A borsosgyőri gyalogátkelőhely építése kapcsán elhangzott, a településrészen átvezető országos közút rekonstrukciójával összhangban végzik el a gyalogátkelőhely kiépítését, semmiképpen nem szeretnének abba a helyzetbe kerülni, hogy a megépített zebrát a felújítási munkák miatt néhány hónappal később felmarják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék