Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Július 30. 16:36, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Blikk.hu

Körforgalom lesz a veszprémvarsányi kereszteződésben

Körforgalom lesz a veszprémvarsányi kereszteződésben

Számos baleset történik évről-évre a 82-es számú főút és a Pápa felől érkező út kereszteződésében. Hamarosan végre megkezdődhet a csomópont átalakítása.

Évente két-három baleset is történik ebben a csomópontban, ahol a Tatabánya-Pápa és a Győr-Veszprém közötti útvonal találkozik. Legutóbb június végén ütközött össze egy kamion és egy motor, tavaly két tragédia is történt. Lázi felől jött egy vérteskethelyi autós 2019 májusában, hosszú kocsisor ácsorgott a forgalmas kereszteződés előtt, ő pedig nekiállt őket előzni. Nem vette észre a 82-es főutat, kocsinak ütközött, s a helyszínen meghalt. Két hónappal később egy szüléshez rohanó mentőautóba rohantak bele ugyanitt, az autó sofőrje meghalt, a mentő utasai – beleértve a kismamát – megúszták az ütközést - írja a Blikk.hu

A csomóponttal az a fő baj, hogy az alsóbb rendű úton érkezőknek hosszú idő után ez az első pont, ahol elsőbbséget kell adniuk. Több forgalomtechnikai intézkedést hozott már az állami útkezelő a rendőrséggel közösen: veszélyes helyet jelző útburkolati jelet festettek fel, s már nem csak tábla, hanem egy kar is jelzi az út fölé kinyúlva: „STOP”. Az igazi megoldás persze – amint a rendőrség is közölte válaszában – a körforgalom, hozzátesszük: ez már egy 2002-es helyi fórumon is elhangzott.

Megérkezett az építési engedély

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megkezdte a csomópont átalakításáról szóló eljárást, s a körforgalom nemrég megkapta az építési engedélyt. Vaderna Melinda polgármester elmondta, sikerrel tárgyaltak, kiemelt lett a projekt, kész az engedélyes terv, és sínen van a kiviteli dokumentációja is a 350 milliós beruházásnak. Ha a kormány nyáron rábólint a projektre, jó eséllyel jövő áprilisban kezdődhet a munka, s még 2021-ben megépülhet a körforgalom. Arra viszont érdemes felkészülni, hogy emiatt épp nyáron zárják majd le a 82-est, s meg kell oldani a balatoni forgalom elterelését.

Fotó: Kisalföld.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.