Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Május 08. 11:17, szombat | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Korda Racing már a Rallycrossban is

Korda Racing már a Rallycrossban is

A rallysport, a motoros enduro és a motocross szakágak mellett az idei versenyszezonban a rallycross szakágban is saját csapatot indít a Korda Racing, három fiatal versenyzővel a magyar bajnoki futamokon.

Rendkívül fiatal, ám annál ambiciózusabb csapattal mutatkozik be a Korda Racing idén a rallycross szakág idei hétfutamos bajnokságában. A csapat legidősebb tagja a 19 éves Benyó Máté, aki fiatal kora ellenére már komoly sikerekkel büszkélkedhet, számos bajnoki cím birtokosa. Az idei szezonban a Nyirád Motorsport Centrum Skoda Fabiajával a királykategóriában szállhat harcba, amellyel első és eddigi egyetlen közös versenyüket a második helyen sikerült zárni. Máté mellett az idén újrainduló Hankook Racer Cup RX-ben két újonc, a versenypályák világával most ismerkedő fiatal pilóta alkotja a csapatot, Korda Zsófia és Várkonyi Bence egy-egy Suzuki Swifttel kezdeti meg versenyzői pályafutását.

„Szerintem ennyire még az én első versenyem előtt sem izgultam, mint most! Hihetetlen, hogy a lányom első versenyére készülünk!” – jegyezte meg Korda Erik a kakucsi szezonnyitó előtt. „A Ritmus ASE-vel közösen döntöttünk úgy, hogy gyermekeink mellett segítséget nyújtunk Benyó Máténak, hogy egy teljes szezont teljesíthessen a Supercar kategóriában. Nem lesz könnyű dolgunk, de tudjuk, hogy Máté nagyon gyors, úgyhogy én biztos vagyok benne, hogy a dobogós helyekért fog tudni harcolni.”

„Nagy mérföldkő előtt áll a Ritmus ASE és a Korda Racing.” – vette át a szót Várkonyi Szabolcs. „Közel 30 év raliban eltöltött idő után megvetjük a lábunkat a hazai ralikrossz bajnokságban is, ahol az ifjú tehetségek támogatása a cél. Erikkel közösen Benyó Máté mellett tettük le a voksunk, aki az érettségije után rögtön egy Skoda Fabia Supercarral kell, hogy megbirkózzon, de hiszünk benne, hogy komoly eredményekre lesz képes. Nem kevésbé várom a fiam, Várkonyi Bence első lépéseit az autósport világában, ahol többek között Korda Erik lányával is fel kell vennie a kesztyűt, izgatottan várjuk, milyen lesz az első versenyük!!!”

Benyó Máté: „Az idei évben nagyon erős mezőny jött össze a Supercar-ban, ennek ellenére bizakodva tekintek a bajnokság elé és szeretnék stabilan döntős pozíciókban végezni és okos versenyzéssel minél előrébb lenni az év végi ponttáblázaton! Nagyon hálás vagyok a Korda Racing-nek és a Ritmus ASE-nek ezért a lehetőségért, igyekszem minden versenyen kihozni magamból a maximumot.”

Korda Zsófia: „Ez lesz az első versenyszezonom, nem lehet más célom, mint a tanulás és a tapasztalatszerzés. Nagyon örülök annak, hogy Benyó Máté segítségével készülhettem fel a bajnokságra, nagyon sokat tanultam tőle, és rengeteg hasznos tanáccsal látott el, úgyhogy izgatottan várom az első versenyt!”

Várkonyi Bence: „Eddig nem is terveztem a versenyzést, de a tavalyi utolsó Kakucsringi futamon egy pillanat alatt beleszeretettem a rallycrossba. Úgy éreztem, ez az én sportom lesz, így most alig várom, hogy minél előbb versenybe szállhassak a Suzukival.”



A Korda Racing RX versenyzői:
Benyó Máté - Skoda Fabia Supercar
Korda Zsófia - Suzuki Swift Hankook Racer Cup
Várkonyi Bence - Suzuki Swift Hankook Racer Cup

http://facebook.com/kordaracinghu
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-Híd Zrt, Keviép, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, CS-Process, Falmec, Cata, Multifilm, Sun & Fun Holidays, Sütödetech.
- Szántó Frigyes -

Címkék: autósport, Rallycross

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok