Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Október 06. 09:18, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Kontár munkát végeztek a tetőfedők, ráadásul több pénzt követeltek az idős megrendelőktől

Kontár munkát végeztek a tetőfedők, ráadásul több pénzt követeltek az idős megrendelőktől

Zsarolás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik munkájukért erőszakos fenyegetéssel a kialkudott összeg több mint kétszeresét követelték idős megrendelőiktől.

A vádirat szerint a 33 éves román állampolgárságú férfi és 34 éves magyar állampolgár társa újságban hirdették magukat, melyben tetőfedésre vállalkoztak. A hirdetés alapján kereste meg őket egy 70 év körüli nagyvázsonyi pár, akik a családi házukhoz tartozó melléképület tetőszerkezetét szerették volna felújíttatni.

A sértettek és a vádlottak a munka elvégzéséért 1 450 000 forintban egyeztek meg, melyet a két férfi többekkel együtt 2021. május 11-én megkezdett, majd másnap be is fejezett, ám megrendelőiktől ekkor már 3,2 millió forintot követeltek. A sértettek aránytalannak tartották az összeget, s mivel nem ebben állapodtak meg, nem is akarták azt kifizetni.

A két vádlott ekkor megfenyegette őket, hogy megbánják, ha nem fizetnek és megnézhetik magukat, majd másnap délig adtak határidőt a teljesítésre. Az elkövetők a fenyegetés hatása alatt álló sértettekkel egy papírra feliratták a személyes adataikat, valamint egyikükkel írásban el is ismertették a fizetési kötelezettségét. Az erőszakos fellépéstől megrémült sértettek színleg beleegyeztek a fizetésbe, azonban másnap a vádlottaknak tett ígéretükkel ellentétben nem a bankba, hanem a rendőrségre mentek.

A nyomozás során kirendelt szakértő megállapította, hogy a vádlottak által elvégzett munka olyannyira szakszerűtlen, hogy azt le kell bontani, mert életveszélyes.

Az ügyészség az egyik, büntetlen előéletű terhelttel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, míg a hasonló bűncselekmény miatt korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt és annak próbaideje alatt álló társával szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a korábbi szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el. Az ügyészség mindkét vádlott esetében pénzbüntetés kiszabását is indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.