Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. November 03. 08:58, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Komoly fejlesztések kezdődtek meg az Igalon

Komoly fejlesztések kezdődtek meg az Igalon

Az Esterházy Ferenc Terv idei második legnagyobb beruházása kezdődött meg az Igal lakótelepen, melynek keretében parkolót alakítanak ki, járdát építenek, csapadékvíz elvezetőt hoznak rendbe és bővítik a közvilágítást.

Áldozó Tamás polgármester az építkezés kapcsán elmondta, az itt élőkkel egyeztették a beavatkozásokat, meghatározták a sorrendet, ez alapján kezdődhet a kivitelezés első üteme. - Ez 34 millió forintos beruházást jelent most az Igalon, azt gondolom, ilyen mértékű önkormányzati fejlesztés még soha nem történt itt - fogalmazott a városvezető, hozzátéve közel 400 család életminőségét javítja a közterület rendezése. A városvezető kiemelte, a parkolót nem csak az itt élők használják, sokan itt teszik le gépjárművüket és innen utaznak tovább busszal a munkahelyükre, így nekik is jobb színvonalú parkoló áll majd rendelkezésükre.

Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, a kivitelezés során párhuzamosan több cég is dolgozik majd a területen, hiszen a munkálatok is párhuzamosan zajlanak. A lakótömb melletti murvás területen 50 beállós parkolót építenek, melynek útja aszfaltos lesz, a gépkocsi beállók pedig térkő burkolatot kapnak. A Külső-Veszprémi úton található buszmegállótól a lakóépületig új járdát alakítanak ki, a városban már sok helyütt látható formában és járda vezet majd az Öreghegy felé vezető út mellett is egy szakaszon, a gyalogosközlekedés biztonsága érdekében.

- A megépítendő teljes járdahossz 223 méter, emellett elkészül egy csapadékvíz-elvezető szikkasztó árok is az Öreghegy felé vezető út mentén. Bővítjük a közvilágítást, öt új lámpahelyet alakítunk ki a parkoló és járda megfelelő megvilágítására – sorolta a beruházás elemeit. A területrendezés során öt fát is kivágnak, huszonnégyet pedig újonnan telepítenek.

Rádi Róbert azt is elmondta, a munkálatok a parkoló területén földkiemeléssel kezdődnek, ennek egy részét elszállítják, más részét a helyszínen deponálják, hiszen a későbbiekben szükség lesz rá, majd megkezdődik a parkoló és a járda alépítményének kialakítása és burkolása. A parkoló mától építési területnek számít, így ott gépjárművel megállni a beruházás befejezéséig nem lehet. Ez egyébként várhatóan december közepén lesz, természetesen az időjárás nagymértékben befolyásolja a kivitelezés időtartamát.

Mérföldkőnek nevezte a ma kezdődött építkezést a városrész önkormányzati képviselője. Zsegraits Gyula úgy fogalmazott, évek óta tervezték már az Igal rendezését, a múlt évben több lakossági konzultáción egyeztettek az itt élőkkel és az ő javaslataikat figyelembe véve alakították ki a végleges tervet.
- Külön öröm számomra, hogy nemcsak a parkoló épül meg az első ütemben, hanem az Öreghegy felé vezető járda egy szakasza is, ami nagy problémát jelentett az erre közlekedőknek.

Mint megtudtuk, a lakótelep rendezésének további tervei is megvannak már. A valamikori ABC melletti területen a most épülőnél is nagyobb kapacitású parkolót létesítenek a jövőben és a Komáromi út környékének rendbe tétele is szerepel a tervekben.
- Mindez nemcsak az itt élők életminőségének javítása miatt fontos, hanem azért is, mert a terület a város egyik kapuja, és nem mindegy, hogy a Pápára érkezőket milyen kép fogadja – emelte ki a városvezető.

Az Igal környékének rendezése egyébként már tavasszal megkezdődött, akkor fákat ültettek a 8-12. számú lakótömb előtti területre, nyáron pedig gyalogos-átkelőhelyet létesítettek a Külső-Veszprémi úton – emlékeztetett Áldozó Tamás.

Fotó: papa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 12:17, vasárnap | Helyi

Eldőlt: Ezüstérmes a Perutz!

Sümegen győzött 4:2 arányban a Pápa, amely így a Veszprém vármegyei első osztály második helyén végzett.

2023. Május 28. 11:22, vasárnap | Helyi

Egy napra ma minden gyermek tűzoltó lehet

Gyermeknap alkalmából kedveskedtek a családoknak a lánglovagok, akik május 28-án betekintést engedtek a laktanya életébe.

2023. Május 27. 21:38, szombat | Helyi

A háborúellenes Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékezete

2023. Május 26. 16:24, péntek | Helyi

Feladta magát a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt keresett negyedik férfi

Feladta magát a Győri Rendőrkapitányságon pénteken az a férfi, akit a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt körözött a rendőrség - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).