Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Június 27. 10:16, kedd | PR
Forrás: (x)

Koktélruha vs. kötött ruha: melyik illik tökéletesen a következő eseményedre?

Koktélruha vs. kötött ruha: melyik illik tökéletesen a következő eseményedre?

Akár szilveszterre, vagy az épp aktuális nyári elegánsabb eseményekre keresünk egy csinos ruhát, a koktélruha és a kötött ruha mindkét esetben jó választás lehet. Ám mind a kettőnek vannak előnyei és hátrányai.

A koktélruha változatossága gyönyörködtető

A koktélruhák olyan elegáns eseményekre valók, amelyek sokkal lazábbak, mint a bálok és az estélyek. Az ilyen alkalmak szoktak lenni például a különféle nyári teraszos partik, álló fogadások, vagy a lagzi is ebbe a kategóriába tartozik. Ilyenkor a szórakozáson, a finom ételeken és persze a jókedven van a hangsúly az elegancia mellett. Ezért a koktél ruhák elegánsak, viszont térdig vagy térd fölé érő szoknyarészükkel láthatóan nem a nagyestélyi kategóriát jelölik. Az ilyen ruhák pedig pontosan a lazább etikett miatt elképesztő változatosságban kaphatóak. Nézhetünk egy csinos flitteres modellt, vagy teljesen selyem darabot, illetve ilyenkor vethetjük be a visszafogott és alapdarab fekete miniruhát is. Sok esetben a szilveszteri partik is ilyen jellegű mulatságok, ezért számtalan divatos szilveszteri ruha létezik ebben a kategóriában. Az előnye tehát ezeknek a ruháknak a változatossága. Mi a hátrányuk? A koktélruhák hátrányai általában abban rejlenek, hogy nem mindig lehet azonnal megtalálni a tökéletes fazont. Például azért, mert sokszor olyan anyagból készülnek, amik nem rugalmasak – ellenben a kötött ruhákkal. Ezért megeshet, hogy egy-egy szabott koktélruhánál utóigazítás szükséges, vagy csak már a viselésekor derül ki, hogy mégsem túl kényelmes.

Mi a helyzet a kötött ruhákkal?

A kötött ruhák kategóriája manapság nem kevésbé változatos, mint a koktélruháké. Viszont itt értelemszerűen az anyaghasználat korlátozott, hiszen kötött ruhákról van szó. Ám jó hír, hogy ezeket akár egész évben is viselhetjük. A kötött ruhák között ugyanis vastag szálakkal készült meleg, téli darabok ugyanúgy megtalálhatóak, mint a vékony, horgolt filigrán ruhatípusok. Utóbbi remekül állhat egy elegáns koktélpartin is, napjainkban már kifejezetten csinos sikkes modelleket kapunk belőlük. Hátrányuk tehát az anyag korlátozottságában rejlik, illetve abban, hogy itt érthetően kevésbé találunk majd csillogó és ragyogó darabokat. Ugyanakkor az ilyen típusú ruháknak hatalmas előnye is van, méghozzá a kényelmessége és a sokoldalúsága. Egyrészt ezeket a ruhákat tudjuk később is viselni, akár egy hétköznapi szett részeként, másrészt, mivel rugalmas anyagból készülnek, ezért jól idomulnak a testalkatunkhoz, és garantáltan kényelmesek maradnak majd az egész mulatság alatt.

Melyiket érdemes tehát választani?

Mindkettő remek választás lehet. A koktélruhák önmagukban is ékszerként csilloghatnak, amíg a kötött ruhákat csodásan ki tudjuk egészíteni ragyogó ékszerekkel és más kiegészítőkkel. A koktélruhák méretükben nem mindig tudják hozni a tökéletes kényelmet, ellenben a pamut modellekkel. Vagyis az a fontos, hogy nekünk melyik szempont lényeges. Amennyiben nem okoz problémát, hogy lehet, hogy a kiválasztott ruhát még el kell vinni egy kis igazításra a varrónőhöz, és nem is biztos, hogy más alkalomra tudjuk viselni a ruhát majd, akkor a koktélruha tökéletes lesz. Viszont ha egy kényelmes, univerzális viseletet keresünk, ami ugyan nem olyan kirívó, mégis stílusos lehet, akkor a divatos kötött ruhák között érdemes nézelődnünk.

Címkék: divat, koktélruha, ruha, stílus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből