Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 15. 13:23, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), MH Pápa Bázisrepülőtér

Kóborló kutyát mentett a pápai katona

Kóborló kutyát mentett a pápai katona

A Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér bejáratához tévedt egy gazdátlanul csatangoló kutya. A katonai szervezet egyik lelkiismeretes kollégájának köszönhetően azonban hamar vissza is térhetett otthonába.

Állatmentő akcióval kezdődött az április 14-ei munkanap a Bázisrepülőtéren, ahová egy kóborló kutya sétált be a főbejáraton keresztül. Az alakulat Őr és Biztosító Rendész Század egyik kutyás járőre, az éppen a helyszín közelében tartózkodó Bárány Márk őrvezető azonnal szakszerűen cselekedett: befogta, majd megnyugtatta az állatot és foglalkozott vele, amíg a kutya gazdája megérkezett. Őt szerencsére sikerült gyorsan megtalálni: a Pápai Humán Állatvédő Egyesület segítségével egy chipolvasóval beazonosították az ebet, és megadták a szükséges elérhetőségeket. Mint kiderült, egy fajtatiszta moszkvai őrkutyakölyök volt a csellengő, aki Bárány őrvezető közreműködésének hála a bázisra érkezését követő fél órán belül már újra a gazdijával lehetett.

A Bázisrepülőtéren 24 órás őr- és járőrkutyás szolgálat is biztosítja a katonai objektum védelmét, ahol a vonatkozó járványügyi szabályzók betartása mellett az őrök és járőrkutyák kiképzése jelenleg is folyamatos. Bárány őrvezető a kutyás járőröknél teljesít szolgálatot, az állatok kiképzésében szerzett tapasztalata az elkóborolt eb befogásánál is hasznára vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.