Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Május 11. 15:35, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kiválóan halad a Téglagyári úti sportközpont építése

Kiválóan halad a Téglagyári úti sportközpont építése

A korábban meglehetősen elhanyagolt, egykori ipari területen rendkívül látványos változások mentek végbe az elmúlt hetekben.

Az önkormányzat kormánypárti képviselői kezdeményezték azt a mai látogatást a Téglagyári úton, amelynek keretében az önkormányzati képviselők megtekintették a nagy volumenű építkezést. Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, minden nap az építési terület felé kerékpározik haza, így napról napra követi a változásokat, amelyek valóban szembetűnőek. A kora délutáni látogatáskor számos munkagép és munkás dolgozott egy időben a területen, ahol már csaknem teljes mértékben elvégezték a későbbi futókör aszfaltozását.

A tervezetthez képest másfél hónappal előrébb tart a kivitelezés, ami nem jelenti azt, hogy a november végére tervezett átadáshoz képest ennyivel korábban elkészülne a sportpálya, hiszen az időjárás még közbeszólhat, de az elmondható, hogy kiválóan halad az építkezés.

A kivitelezést végző cég létesítményfelelőse elmondta, az aszfalt rétegekre egy speciális, két rétegű gumiburkolat kerül, ami egy nagyon korszerű, moder burkolatot ad a pályának. A főépület alapozása megtörtént, hamarosan a magasépítés is megkezdődik.

Ilyen lesz, ha elkészül:

A polgármester hangsúlyozta, a várhatóan még az idén elkészülő sportcentrum nem csak a versenysport számára készül. Mind a diákok, mind pedig a szabadidős sportot űzők számára nyitva áll majd a komplexum, utóbbi azért is fontos, mivel a polgármester szerint mára az atlétika vált a vezető szabadidős sporttevékenységgé a városban, egyre többen sportolnak, futnak a szabadban.

Venczel Csaba önkormányzati képviselő is elismerően szólt az építkezésről. Mint mondta, élénken érdeklődnek a választókerület lakói a területen végbemenő komoly változások iránt, és várják, hogy elkészüljön az atlétikai centrum, a kutyafuttató, valamint az új közpark a Schwentzel réten.

Így nézett ki korábba a terület:

Most pedig így néz ki:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.