Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Május 09. 09:51, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kiváló hangulatú borkóstoló Bogdán Leventével

Kiváló hangulatú borkóstoló Bogdán Leventével

Újratöltve - címmel szervezett borkóstolót a Borháló pápai üzlete pénteken este. A telt házas rendezvényen a somlói Bogdán Birtok kínálatából kaphattak ízelítőt a borkedvelők.

Milyen a jó borkóstoló? Ha röviden szeretnénk választ adni a kérdésre, akkor annyit írnánk, hogy amilyen a péntek esti volt. Az ízletes, minőségi borok mellé ugyanis jól összeválogatott sajttálakkal kedveskedtek a vendégeknek, de ami feltette az i-re a pontot, az a ceremóniamesterként is tevékenykedő Bogdán Levente "hozzáadott értéke" volt. A helyenként standup comedyre emlékeztető performansza ragyogó hangulatot teremtett a Galéria Bisztró rendezvénytermében, de a szórakoztatás mellett a szakmaiság is teret kapott.

A kilenc felkínált bor jól meghatározott sorrendben követte egymást, először a hagyományosabb kínálat jelent meg, majd pedig olyan különlegességek és újdonságok is a pohárba kerültek, mint a 2019-es Bogdán Nagy-Somlói Prestige Juhfark, vagy a 2020-as Primavera.

Mára ismert tény, hogy a somlai bor már nem az a somlai bor, ami régen volt. A savas, testes nedű már a múlté, olyannyira, hogy kimondottan édes bor előállítása is lehetséges a Somlón termett szőlőből. A borkóstoló utolsó három felkínált bora ezt szemléltette kiválóan, a muskotályos jellegű, könnyed, mégis karakteres Irsai Olivér után a félédes Tramini következett, végül pedig az aszú jellegű alapanyagból készült desszertbor, az igazán különleges Bogdán Nagy-Somlói Juhfark Elixír zárta a borok sorát.

A Bogdán Birtok alapvető filozófiája a hagyományok tiszteletben tartása mellett egy modern világszínvonalú bor előállítása. Nagyapáik bölcsességeit megőrizve, és a legkorszerűbb technológiákat felhasználva alkotják meg a Somló hegy legjobb nedűit. Fahordós és reduktív technológiákat ötvözve különleges minőségű borokat alkotnak, elérhető áron. Számukra a minőség nem luxus, hanem egy alapvető szint, amit igyekeznek minden alkalommal túlteljesíteni.

Ez a filozófiájuk, ami megtérülni látszik többszörös díjnyertes boraikkal. Döntő szerepet tulajdonítanak a bor pincénél történő értékesítésének és a személyes eladásnak. Igazi családi birtok, ahol a különböző generációk értékei egységes egésszé álltak össze. Ez a harmónia tükröződik fiatalos, friss boraikban, és teszi széles körben kedveltté a Bogdán Birtok borait.

Ha kedvet kapott, nem kell sokat várnia a következő borkóstolóra, hiszen a Borháló pápai üzlete minden hónapban tart egyet. A részletekért keresse fel közösségi oldalukat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.