Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2022. Május 09. 09:51, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kiváló hangulatú borkóstoló Bogdán Leventével

Kiváló hangulatú borkóstoló Bogdán Leventével

Újratöltve - címmel szervezett borkóstolót a Borháló pápai üzlete pénteken este. A telt házas rendezvényen a somlói Bogdán Birtok kínálatából kaphattak ízelítőt a borkedvelők.

Milyen a jó borkóstoló? Ha röviden szeretnénk választ adni a kérdésre, akkor annyit írnánk, hogy amilyen a péntek esti volt. Az ízletes, minőségi borok mellé ugyanis jól összeválogatott sajttálakkal kedveskedtek a vendégeknek, de ami feltette az i-re a pontot, az a ceremóniamesterként is tevékenykedő Bogdán Levente "hozzáadott értéke" volt. A helyenként standup comedyre emlékeztető performansza ragyogó hangulatot teremtett a Galéria Bisztró rendezvénytermében, de a szórakoztatás mellett a szakmaiság is teret kapott.

A kilenc felkínált bor jól meghatározott sorrendben követte egymást, először a hagyományosabb kínálat jelent meg, majd pedig olyan különlegességek és újdonságok is a pohárba kerültek, mint a 2019-es Bogdán Nagy-Somlói Prestige Juhfark, vagy a 2020-as Primavera.

Mára ismert tény, hogy a somlai bor már nem az a somlai bor, ami régen volt. A savas, testes nedű már a múlté, olyannyira, hogy kimondottan édes bor előállítása is lehetséges a Somlón termett szőlőből. A borkóstoló utolsó három felkínált bora ezt szemléltette kiválóan, a muskotályos jellegű, könnyed, mégis karakteres Irsai Olivér után a félédes Tramini következett, végül pedig az aszú jellegű alapanyagból készült desszertbor, az igazán különleges Bogdán Nagy-Somlói Juhfark Elixír zárta a borok sorát.

A Bogdán Birtok alapvető filozófiája a hagyományok tiszteletben tartása mellett egy modern világszínvonalú bor előállítása. Nagyapáik bölcsességeit megőrizve, és a legkorszerűbb technológiákat felhasználva alkotják meg a Somló hegy legjobb nedűit. Fahordós és reduktív technológiákat ötvözve különleges minőségű borokat alkotnak, elérhető áron. Számukra a minőség nem luxus, hanem egy alapvető szint, amit igyekeznek minden alkalommal túlteljesíteni.

Ez a filozófiájuk, ami megtérülni látszik többszörös díjnyertes boraikkal. Döntő szerepet tulajdonítanak a bor pincénél történő értékesítésének és a személyes eladásnak. Igazi családi birtok, ahol a különböző generációk értékei egységes egésszé álltak össze. Ez a harmónia tükröződik fiatalos, friss boraikban, és teszi széles körben kedveltté a Bogdán Birtok borait.

Ha kedvet kapott, nem kell sokat várnia a következő borkóstolóra, hiszen a Borháló pápai üzlete minden hónapban tart egyet. A részletekért keresse fel közösségi oldalukat!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 12:41, péntek | Helyi

Hamarosan elkészül az új várkerti parkoló

Összesen 339 parkolóhely jön létre a Fő tér közelében a mostani parkolóépítésnek köszönhetően, amely 125 autó számára teszi lehetővé a várakozást.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél