Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Január 09. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: X

Kitartóan küzd álmai megvalósításáért Frenki!

Kitartóan küzd álmai megvalósításáért Frenki!

Pápán szinte mindenki megismerte már Wéber Ferenc, alias Frenki nevét. Sokan, sok félét gondolnak róla, többen nem veszik komolyan, de egy valamit nem lehet elvitatni: Kitartóan küzd, hogy elérje céljait.

Sokan, sokfélét gondolnak rólad, vannak, akik nem vesznek komolyan, de az elmúlt években sikerült egy egyre nagyobb tábort kialakítanod olyanokból, akik kedvelnek és támogatnak. A kitartásodat és a céljaidért folytatott harcodat talán mindenki elismeri, pénzt, energiát nem sajnálva küzdesz azért, hogy meg tudd valósítani az álmaidat és elismert énekes legyél.

- Mikorra datálható, hogy érdeklődést mutatsz a zene, az éneklés iránt, kik voltak rád hatással, van-e példaképed?

Gyermekkorom óta foglalkoztat az éneklés, és hogy híres, elismert énekes legyek majd egyszer. Nagy hatással voltak rám a legnagyobb énekesek, zenekarok: Demjén Ferenc, Ákos, a Bikini, Jolly, a Potyautasok, stb. Természetesen annak példaképeim is, Nótár Mary, Pataky Attila, hogy csak kettőt említsek meg közülük.

- Tanultad is az éneklést?

Igen, tanultam. Az általános iskolai tanulmányaimat a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában végeztem, ott voltam templomi és iskolai énekkaros, valamint a külsővati premontrei rendi apácáihoz jártam magánének órákra, 1997-től 1999-ig.

- Az utóbbi időben egyre tudatosabban készülsz, beiratkoztál egy esti iskolába, konditerembe jársz. Miért teszed mindezt, mik a céljaid?

2021 augusztusában beiratkoztam a Balassi Bálint Gimnáziumba, ami a Petőfi Sándor Gimnáziumban található, heti két alkalommal van oktatás. Három éves ez az esti suli, ami 2024 májusában érettségit ad. Szeretném megköszönni tanáraimnak, osztálytársaimnak azt a rengeteg tiszteletet, empátiát és segítséget, amit nyújtottak nekem. Ezzel az egésszel az a célom, hogy leérettségizzek, előbb alap, majd pedig emelt szinten, később pedig nyelvvizsgát is szeretnék tenni.
Tavaly májusban kezdtem az edzéseket a Diamond Fitness Centrumban. Edző segítségét kértem, heti 3 alkalommal van edzés, melyek előtt 50 percet cardiózom. Fogyókúrázom, 115 kilogramm volt a testsúlyom, ezért gondoltam azt, hogy nekiállok sportolni. Több mint 30 kilót sikerült leadnom, most vagyok 85. Odafigyelek az étrendemre, mit mivel, hogyan eszek, rengeteg gyümölcsöt, és zöldséget fogyasztok, alkoholt pedig egyáltalán nem. Kerülöm az édességet, és a cukor tartalmú italokat. Az a célom, hogy nyárra elérjem, hogy ami lement rólam, az térjen vissza rám izom formájában. A külsőm alakítása mellett azért is fontos a sport, hogy a fellépéseket bírjam tempóval.

- Több saját dalt is kiadtál már, melyik a kedvenced, melyiket énekeled legszívesebben?

Egyelőre négy saját dalt készítettünk el, nemsokára jönnek az új dalok, a kedvencem közülük a „Pápán vannak a legszebb lányok” című dalom, amit a hölgyek iránti tiszteletem, és szeretetem jeléül készítettem el. Mindegyiket szeretem énekelni, mert mindegyikben benne van a személyiségem egy darabja. Hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy megköszönjem Szórády Szabolcsnak a rengeteg segítséget, ő írja, és hangszereli a dalaimat.

- Ha jól tudom, akkor volt már fellépésed és sikerült is többet lekötnöd az idei évre. Milyen fellépéseket vállalsz, mik vannak a repertoárban, hogyan kell elképzelni egy Frenki-bulit?

Igen, szerencsére az utóbbi időben többen megkerestek, és vannak már lekötött bulik a naptáramban. Vállalok falunapokat, városnapokat, magán és céges rendezvényeket, örömmel megyek bárhova, ahova elhívnak. Repertoáromban a saját dalaimon kívül pár feldolgozás dal is felbukkan. A műsorom időtartama 50 perc.

- Mik a jövőbeni tervek? Újabb saját dalok, esetleg lemez kiadása várható?

Lesznek új saját dalok a későbbiekben, ha az anyagi lehetőségek adottak lesznek, akkor klip, és kislemez is készülni fog. Szeretnék minél több zenecsatornán, televíziós felvételen szerepelni. Célom, hogy minél többen megismerjenek országosan is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék