Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Január 24. 09:34, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kisteherautóval szállított 24 migránst a bíróság elé állított embercsempész

Kisteherautóval szállított 24 migránst a bíróság elé állított embercsempész

A Pápai Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt bíróság elé állított egy francia állampolgárságú férfit, aki 2021. október végén 24 migránst akart a jogszabályi rendelkezések megkerülésével Magyarországról Ausztriába szállítani.

A vádlott 2021. október 28-án hajnalban egy zárt rakterű, dobozos kisteherautóba 24, magát szír állampolgárnak valló migránst vett fel, akik előzőleg a szerb-magyar-román határnál illegálisan léptek Magyarország területére.

A vádlott a Magyarországon tartózkodási engedéllyel nem rendelkező személyeket az államhatár jogellenes átlépésével Ausztriába akarta szállítani, melyért 1500 eurót kapott volna az ismeretlenül maradt megbízójától.

Az elkövető gépkocsijában az illegális határátlépőkkel a délelőtti órákban Gic külterületén haladt, amikor a rendőrök feltartóztatták és elfogták.

Az ügyészség az elkövetővel szemben gyorsított eljárásban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására és kiutasításra tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak. A bíróság a 2022. január 21-én meghozott ítéletével a vádlottat 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 9 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet a vádlott és védőjének fellebbezése miatt nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék