Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2021. November 16. 10:02, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Kisteherautóval akartak 24 migránst Ausztriába juttatni a vádlottak

Kisteherautóval akartak 24 migránst Ausztriába juttatni a vádlottak

A tizennégy török, két iráni és nyolc afgán állampolgárságú migráns Szerbia felől, embercsempészek segítségével, engedély nélkül és a szükséges okmányok hiányában jutott Magyarország területére.

A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség két török-holland kettős állampolgárságú férfival szemben, akik 2021. július végén 24 illegális határátlépőt akartak Magyarországról Ausztriába szállítani.

A vádirat szerint a 39 éves vádlott és 57 éves társa két kisteherautóval 2021. július 27-én érkezett Magyarországra, majd másnap mindketten a szerb-magyar határ közelébe utaztak, ahol a fiatalabb elkövető a gépkocsijába felvette az illegális határátlépőket.

A tizennégy török, két iráni és nyolc afgán állampolgárságú migráns Szerbia felől, embercsempészek segítségével, engedély nélkül és a szükséges okmányok hiányában jutott Magyarország területére, azzal a céllal, hogy az országhatár jogellenes átlépésével Ausztriába szállítsák őket tovább.

A furgon áruszállításra rendelt, kapaszkodók és világítás nélküli rakterében a 24 fő csak rendkívül zsúfoltan, kényelmetlen testhelyzetben, a biztonságos utazásra alkalmatlan módon fért el, az őket szállító vádlott pedig a nyári melegben mintegy nyolc órán át tartó út során az egészségi állapotukat egyetlen alkalommal sem ellenőrizte.

Haladásuk közben a másik vádlott az esetleges rendőri intézkedések megelőzése, elkerülés érdekében úgynevezett előfutóként segítette a migránsok akadálytalan szállítását, azzal, hogy a vádlott-társával mindvégig telefonos kapcsolatot tartott.

Ezzel együtt a rendőrök 2021. július 29-én este Devecser, illetve Somlóvásárhely közelében mindkettőjük gépkocsiját megállították a 8-as számú főúton, melyet követően őrizetbe vételükre, majd letartóztatásukra került sor, míg a migránsokat idegenrendészeti intézkedés alá vonták.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására, továbbá kiutasításukra tett indítványt azzal, hogy az előkészítő ülésen történő beismerésük esetén a bíróság mindkettőjüket öt év börtönbüntetésre ítélje, Magyarországról történő kiutasításuk tartamát pedig tíz évben állapítsa meg.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 17. 09:09, kedd | Helyi

Figyelmeztet a rendőrség: Legyen körültekintő, ha az interneten vásárol!

Egy webáruházból rendelt a sértett, de nem érkezett meg az előre kifizetett termék. A pápai rendőrök óvatosságra intik az online vásárlókat.

2022. Május 17. 07:36, kedd | Helyi

Eltett egy pénzzel teli tárcát, vádat emeltek ellene

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 60 éves férfival szemben, aki 2022. január 1-jére virradóra, zsebre tett egy pápai szórakozóhelyen elhagyott pénzzel teli tárcát.

2022. Május 17. 07:34, kedd | Helyi

Összeveszett a boltossal, tört, zúzott